Hyppää sisältöön

Jurvassa ensimmäiset jäteautot ovat liikkeellä mahdollisesti jo tällä viikolla

Yrityksen mukaan alueen kotitalouksien kanssa pitää saada kasaan noin sata jätekuljetussopimusta ennen kuin jäteautoa kannattaa lähettää matkaan.

Roskapusseja vajaan jäteastian sisällä.
Jurvassa solmitaan nyt jätehuoltosopimuksia kiihtyvään tahtiin. Kuva: Mirva Ekman / Yle
Tuomo Mäenpää

Kurikan Jurvassa ei asukkaiden tarvitse enää kauaa odottaa, että jäteauto kurvaa tarvittaessa taas omaan kotipihaan.

Jurvassa oltiin vielä viime viikon alussa ilman jätteenkuljetusyrittäjää, mutta nyt palveluja tarjoaa kaksikin yritystä.

Poltettavan jätteen kuljetuksia Jurvassa tarjoava Jalasjäte on saanut solmittua noin 30 sopimusta kotitalouksien kanssa.

– Tahti on sinänsä ihan hyvä, kun ei tässä ole vielä kahtakaan kokonaista päivää sopimuksia vastaanotettu. Tiistai on ollut sopimuksien saralla jo vilkkaampi päivä kuin maanantai. Koko ajan tulee tarjouspyyntöjä ja tilauksia sähköpostiin, yrittäjä Marko Luhtanen kuvaa.

Jalasjätteen kanssa samoilla apajilla on Lassila & Tikanoja, joka tarjoaa Jurvaan kuljetuksia poltettavan jätteen lisäksi myös bio-ja pakkausjätteille.

– Myyjämme sekä asiakaspalvelu ovat kummatkin vastaanottaneet yhteydenottoja kiitettävästi sen jälkeen, kun ilmoitimme tarjoavamme tyhjennyspalveluita Jurvan alueelle, Etelä-Pohjanmaan aluepäällikkö Heidi Sikkilä kertoo.

Yhteydenottoja on tullut sen verran paljon, että viimeistään nyt on varmaa, että Lassila & Tikanoja lähtee Jurvaan kuljetuksia tekemään.

– Ensimmäiset tyhjennykset todennäköisesti tapahtuvat jo tällä viikolla. Asiakkaiden sopimusten avaaminen ja kohteiden reitittäminen vie jokusen aikaa, että tiedot rekisteröityvät oikein. Teemme kovasti töitä, että tyhjennykset saadaan aloitettua mahdollisimman pian, Sikkilä lupaa.

Jalasjätteen yrittäjä Luhtasen mukaan Jurvassa on 1400-1500 kotitaloutta, joiden kanssa sopimuksia on mahdollisuus laatia.

– Kyllä sen pitää lähellä sataa sopimusta ollaa, että voidaan lähteä auton kanssa sinne liikkeelle. Ei siihen tätä tahtia kauaa mene, mutta se vaatii ihmisiltä aktiivisuutta, Luhtanen korostaa.

Lue myös:

Jurvaan saatiin nyt jo toinen yrittäjä tarjoamaan jätteenkuljetuspalveluja

Asukkaat pohtivat kovia keinoja, kun roskat kasautuvat astioihin Jurvassa – "Mies sanoi tekevänsä nuotion pihaan"

3 000 asukkaan jätteet ovat kasaantuneet, koska kukaan ei kuljeta niitä pois – Jurvassa syntyi tilanne, joka on poikkeuksellinen koko Suomessa

Suosittelemme sinulle