Hyppää sisältöön

Oulu sai 95 suunnitteluehdotusta uudesta museo- ja tiedekeskusrakennuksesta – arkkitehtuurikilpailun voittaja julkaistaan torstaina

Tietomaan suojellusta rakennuksesta sekä uudesta laajennusosasta muodostuvaan kokonaisuuteen tulee jatkossa tilat myös Pohjois-Pohjanmaan museolle.

Vanha ullakon ikkuna, jonka läpi näkyy kaupunkimaisema.
Suojeltu Tietomaan rakennus aiotaan peruskorjata ja rakentaa viereen lisätilaa. Arkistokuva, Tietomaan ullakon ikkuna. Kuva: Juha Virranniemi / Yle
Hanna Holopainen

Oulun uuden museo- ja tiedekeskusrakennuksen suunnittelusta järjestettyyn kilpailuun saapui jopa 95 hyväksyttyä ehdotusta, kerrotaan Oulun kaupungilta. Arkkitehtuurikilpailu järjestettiin kesä–lokakuun aikana.

Tietomaan alueelle on muodostumassa rakennuskokonaisuus, jossa suojellun rakennuksen yhteyteen tulee uusi laajennusosa. Annettuun suunnittelutehtävään löytyi tuomariston mukaan siihen paneutuneita, laadukkaita ratkaisuja.

Arkkitehtuurikilpailun voittaja julkistetaan torstaina 12. tammikuuta.

Oulun kaupunki on varannut uuteen museo- ja tiedekeskusrakennukseen noin 30 miljoonaa euroa. Kohteen rakentaminen ajoittuu siten, että uudet tilat voidaan avata yleisölle 2026, kun Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Tietomaan alue on muuttumassa siten, että suojeltuun päärakennukseen tehdään peruskorjaus ja tilamuutoksia, lisäksi kiinteistössä nyt oleva uudempi Tiedeteatterin osa puretaan. Lisänä tähän yhteyteen tulee laaja uudisosa.

Uuteen rakennuskokonaisuuteen sijoittuisi käyntikohteista Tietomaan lisäksi Pohjois-Pohjanmaan museo sekä pääosa museo- ja tiedekeskusorganisaation henkilöstöstä.

Arkkitehtuurikilpailun parhaista ehdotuksista järjestetään myös näyttely tulosten julkistamisen jälkeen verkossa kilpailusivuilla.

Voit keskustella aiheesta 11. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle