Hyppää sisältöön

Hämeensaaren kehittäminen etenee Hämeenlinnassa – kahden ensimmäisen kerrostalon rakentaminen alkaa keväällä

Asuntojen ennakkomarkkinointi on käynnissä. Myös rakennuslupahakemus on jätetty.

FH Investin hankkimalla tontilla puhdistetaan parhaillaan maaperää ennen kerrostalojen rakentamista. Tontilla sijaitsi aiemmin kylmäasema. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Hämeensaaren alueen kehitys Hämeenlinnassa ottaa tänä vuonna uuden askeleen. Kahden ensimmäisen kerrostalon rakennustyöt lähtevät käyntiin vielä tänä keväänä, kertoo FH Investin ja FH Asuntojen myyntijohtaja Catarina Helenius.

Rakennuttajayhtiö FH Invest osti tontin Paasikiventien ja Uimarintien kulmasta Senaatti-kiinteistöiltä viime vuonna ja vastaa asuntojen rakennuttamisesta. FH Asunnot on osa rakennuttajayhtiötä ja huolehtii asuntojen myynnistä.

Ensimmäiset kerrostalot rakennetaan paikalle, jossa oli aiemmin Shellin kylmäasema. Parhaillaan alueella on käynnissä maaperän puhdistustyöt.

Rakentamisen aloittamisen edellytyksenä on, että asuntojen ennakkomarkkinointi tuottaa tulosta. Markkinointi on jo käynnissä, ja asunnoista on tehty paljon kyselyjä. Tavoitteena on, että asunnoista vähintään noin puolet on varattu ennen kuin rakentaminen käynnistyy.

Tarjolla myös isompia asuntoja

Catarina Helenius luottaa, että rakennustyöt alkavat kevään aikana. Kerrostaloihin on suunniteltu myös isompia asuntoja.

– Teemme aina markkinaselvitykset ennen kuin lähdemme suunnittelemaan asuntoja. Sieltä tuli selvästi toivetta, että tehtäisiin vähän isompia asuntoja.

Heleniuksen mukaan asuntoihin haetaan sijoittajien sijasta ennemminkin omaa kotia etsiviä. He voivat olla esimerkiksi vanhempia pariskuntia, jotka muuttavat isosta omakotitalosta tai paritalosta kerrostaloon ja kaipaavat väljyyttä asumiseen.

Helenius kertoo, että kahdesta kerrostalosta on jo jätetty rakennuslupa. Taloihin tulee yhteensä 66 asuntoa, ja ne valmistunevat puolentoista vuoden päästä. FH Asunnot suunnittelee rakentavansa myöhemmin talojen naapuriin kaksi kerrostaloa lisää.

Rakennuttajayhtiö FH Investin kotipaikka löytyy Porvoosta. Yhtiö on rakennuttanut asuntoja Porvoon lisäksi ainakin Mikkelissä, Espoossa ja Järvenpäässä. Hämeenlinnassa FH Invest ja FH Asunnot toimivat nyt ensimmäistä kertaa.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle