Hyppää sisältöön

Poliisi kertoo uutta tietoa Hämeenlinnan harvinaisesta autovarkaudesta: varkailla oli avaimet ainakin kolmeen autoon

Hämeen poliisin mukaan autot saatiin liikkeelle avaimilla. Poliisi ei kerro, miten avaimet on hankittu. Epäiltyjä on ainakin kolme, ja poliisi on jo kuulustellut yhtä heistä.

Hämeenlinnalaisen autokaupan K-Auton piha on lähikuvassa. Lumihanki, pihalla muutama auto. Liike on suljettu, koska ilta.
K-Auto Hämeenlinnan liike kuvattuna sulkemisajan jälkeen tiistai-iltana. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle
Petri Lassheikki

Hämeenlinnassa viime viikonloppuna sattuneesta harvinaisesta autovarkaudesta on saatu lisätietoja.

K-Auto Hämeenlinnan liikkeestä vietiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kolme autoa. Julkisuudessa on aiemmin liikkunut huhu jopa kymmenen auton varkaudesta.

Hämeen poliisin mukaan myös neljättä autoa yritettiin varastaa, mutta siinä epäonnistuttiin.

Viralliset tutkintanimikkeet ovat törkeä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudet sekä yhden sellaisen yritys.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Mäkinen kertoo, että autot saatiin liikkeelle avaimilla. Hän ei kerro, miten avaimet on hankittu.

Mäkinen kuvailee varkaiden menettelytapaa harvinaiseksi mutta ei poikkeukselliseksi.

Mäkisen tietojen mukaan yksi autoista oli keskiviikkona aamupäivällä jo löydetty. Auto löytyi kaupungin alueelta Hämeenlinnasta melko pian varkauden jälkeen. Löytyneelle autolle on tehty tekninen tutkinta.

Mäkinen kertoo, että valvontakamerakuvien perusteella epäiltyjä on ainakin kolme. Vähintään kolmesta tekijästä kertoo sekin, että autot on ajettu samanaikaisesti portista ulos. Poliisi on jo kuulustellut yhtä epäiltyä tekijää.

Suosittelemme sinulle