Hyppää sisältöön

Amerikkalaiset jännittävät miljardiloton voittoa – katso, mitä New Yorkissa tehtäisiin jättipotilla

Yhdysvalloissa on jaossa maan historian viidenneksi suurin lottovoitto. Täysosuma voi nousta yli miljardiin dollariin – kunnes verottaja vie osansa.

Amerikkalaisten lottohaaveet eivät juuri eroa suomalaisten toiveista: palatsi Italiassa, talot lapsille, apua köyhille.
Jyrki Saarikoski

Yhdysvaltalaisen Mega millions -lottoarvonnan voittonumerot on julkaistu. Esimerkiksi CNN-kanava kertoi niistä sivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Kupongin hankkineiden newyorkilaisten haaveet ennen arvontaa olivat tuttuja suomalaisillekin.

Carmen Rodriguez suunnitteli matkustavansa Espanjaan, Kreikkaan ja Saksaan, ja kokevansa elämyksiä Game of Thrones -sarjan malliin. Suurin haave olisi kuitenkin palatsi Italiassa.

Newyorkilaiset lupasivat muistaa myös köyhiä

Useimmat New Yorkin kaduilla haastatellut muistivat köyhiä. Yolanda Cleveland lupasi tukea omien lastensa ohella myös asunnottomia.

Eläinten ystäväksi ilmoittautuva Johnny Lynch sanoi, että myös jokainen ihminen ansaitsee ainakin yhden kunnon juustohampurilaisen vuodessa.

St. Luken sairaalan hoitaja, joka ei halunnut kertoa nimeään, katsoi että lasten koulutus ja syöpätutkimus olisivat tuen arvoisia kohteita.

Liittovaltio ja osavaltio verottavat raskaasti

Yhdysvalloissa lotto ei tuo voittoa puhtaana käteen, vaan liittovaltion ja oman osavaltion verot leikkaavat summasta enemmän kuin puolet.

Silti 1,1 miljardin dollarin voittosummasta – noin miljardista eurosta – käteen jäävä voitto voi nousta satoihin miljooniin dollareihin.

Halutessaan voittaja voi jättipotin sijaan valita myös vuositulon, joka lihottaisi tiliä joka vuosi kymmenillä miljoonilla dollareilla 2050-luvun alkuun saakka.

Suosittelemme sinulle