Hyppää sisältöön

Markus Mustajärvi luopuu ajatuksesta lähteä ehdolle eduskuntavaaleissa Uudellamaalla: “Tinki on täynnä”

Viisi peräkkäistä vaalikautta eduskunnassa istunut vasemmistoliiton konkari jättää politiikan.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi istuu Eduskuntatalon edessä.
Markus Mustajärvi jättää politiikan. Kuva: Sara Aaltio
Marjukka Talvitie,
Pirkko Kukko-Liedes

Vasemmistoliiton lappilainen kansanedustaja Markus Mustajärvi jättäytyy pois eduskunnasta. Konkaripoliitikko kertoi joulukuussa harkitsevansa ehdokkuutta Uudeltamaalla, mutta pohdinnan jälkeen hän on päätynyt luopumaan eduskuntatyöstä.

– Harkitsin asiaa perusteellisesti, ja olisi ehkä ollut työhön hyvätkin eväät, mutta kun olen ollut kansanedustajana 20 vuotta ja toiminut yli 40 vuotta erilaisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä, tuntui lopulta siltä, että tinki on täynnä.

Savukoskelainen Markus Mustajärvi ilmoitti jo runsas vuosi sitten, ettei lähde enää ehdolle eduskuntaan Lapista. Hän on ollut Lapin kansanedustajana vuodesta 2003 alkaen.

Mustajärvi myöntää, ettei ole ollut täysin tyytyväinen puolueen viime aikojen linjauksiin.

– Kyllä se on erkaantunut minulle tärkeästä perinteisestä työväenliikkeen linjasta. Esimerkiksi aluepolitiikka, teollisuuspolitiikka, työväen perinne ovat minusta jääneet liian vähälle huomiolle.

Kalenteri on tyhjä, varasuunnitelmaa ei ole

Mustajärvi sanoo, että nyt hänen kalenterinsa on keväästä alkaen tyhjänä.

– Mitään hätävarasuunnitelmaa ei ole, en tiedä, mitä teen huhtikuun jälkeen. En ole aiemminkaan tehnyt mitään ennakkovarmistuksia, kun olen ratkaisuja tehnyt, vaan menen uuteen avoimin mielin.

Mustajärvi täyttää pian 60 vuotta, joten työvuosia lienee edessä vielä runsaasti.

– Kyselyitä esimerkiksi kuntapuolelta on jonkin verran tullut, mutta tähän asti olen ne kaikki torjunut. Kaikki on auki eikä mitään suunnitelmaa tulevasta ole.

Markus Mustajärven päätöksestä olla lähtemättä kansanedustajaehdokkaaksi Uudeltamaalla kertoi ensimmäisenä Uusi Suomi (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle