Hyppää sisältöön

Keski-Suomessa paljastuneen huumeisiin, aseisiin ja dopingaineisiin liittyvän rikoskokonaisuuden oikeuskäsittely alkaa tammikuun lopulla

Syytteet on nostettu yhteensä viidestä törkeästä huumausainerikoksesta ja muun mussa törkeästä ampuma-aserikoksesta. Rikoksista epäillyt ovat noin 30–40-vuotiaita.

Huumausainepusseja rivissä.
Poliisi takavarikoi vuonna 2022 rikoskokonaisuuteen liittyviä huumausaineita. Kuva: Sisä-Suomen poliisi
Marja Roiha

Syyttäjä on nostanut syytteet laajassa Sisä-Suomen poliisilaitoksen tutkimassa huumausaineisiin, ampuma-aseisiin ja dopingaineisiin liittyvässä rikoskokonaisuudessa, kertoo Syyttäjälaitos tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Syytteet on nostettu yhteensä viidestä törkeästä huumausainerikoksesta, joista vakavin rikosepäily on 50 kilon amfetamiinierän ja yhden kilon kokaiinierän maahantuonti Ruotsin kautta Suomeen vuodenvaihteessa 2021-2022.

Muita rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä dopingrikos ja törkeä ampuma-aserikos.

Syytteet on nostettu yhdeksää henkilöä vastaan. Heistä seitsemän on tämän asian vuoksi vangittuna. Poliisin mukaan rikoskokonaisuudessa epäillyt ovat noin 30–40-vuotiaita.

Sisä-Suomen poliisilaitos on tiedottanut rikoskokonaisuudesta 2.1.2023.

Pääkäsittely alkaa 25. tammikuuta Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää.

Syyttäjänä asiassa toimii aluesyyttäjä Elina Mäntylä.

Suosittelemme sinulle