Hyppää sisältöön

Kaakon nuorisotyö sai 350 000 euroa rahaa syrjäytymisen ehkäisemiseen ja ukrainalaisoppilaiden tukemiseen

Aluehallintoviraston myöntämillä erityisavustuksilla halutaan vähentää koronapandemian aikaisten rajoitusten kielteisiä vaikutuksia nuoriin ja tukea Ukrainasta Suomeen saapuneita nuoria.

Anonyymeja 7.-luokkalaisia poikia istumassa Lauritsalan koulun käytävällä.
Kaakon nuorisotyö on saanut rahaa aluehallintovirastolta. Kuvituskuva. Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Kata Salaspuro

Aluehallintovirasto on myöntänyt erityisavustuksia kouluissa ja oppilaitoksissa tehtävän nuorisotyön vahvistamiseksi valtakunnallisesti yhteensä seitsemän miljoonaa euroa. Tästä potista yli 350 000 euroa lohkesi kaakkoissuomalaisille kouluille.

Lappeenrannan kaupungin kuusi koulua saivat suurimman summan, 120 000 euroa. Haminan kaupungin hankkeelle myönnettiin 100 000 euroa. Pienempiä summia saivat Lemin, Pyhtään ja Taipalsaaren kunnat.

Hankkeiden tavoitteena on tukea nuorten mielenterveyttä, helpottaa monikulttuurisen yhteiskunnan syntymistä sekä tarjota nuorille matalan kynnyksen tukea. Erimerkiksi ukrainalaisnuorten hyvinvointiin etsitään keinoja.

Esimerkiksi Pyhtäällä ja Lemillä avustussummalla palkataan koulunuorisotyöntekijä. Monissa kunnissa on myös tarkoitus ohjata lisää resursseja varhaiseen puuttumiseen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Aluehallintovirastot myöntävät vuosittain yli 50 miljoonaa euroa valtionavustuksina erilaisiin nuorten harrastamiseen ja hyvinvointiin, kirjastojen kehittämiseen sekä liikunnan edistämiseen liittyviin hankkeisiin ja toimintaan.

Suosittelemme sinulle