Hyppää sisältöön

Mielen ja kuntoutuksen talo otetaan Mikkelissä käyttöön muutto kerrallaan – Moision sairaala tyhjenee

Uusista tiloista on ensimetreillä saatu myönteistä palautetta, vaikka vastavalmistuneen talon käyttöönotossa tulee aina ilmi pieniä puutteita.

Mielen- ja kuntoutuksen talo Mannerheimintieltä kuvattuna.
Mielen ja kuntoutuksen talo oli jo viime syyskuussa varsin valmiina Mannerheimintien varressa Mikkelissä. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Vilma Ruokoski

Mikkelissä on tammikuussa otettu käyttöön uusi Mielen ja kuntoutuksen talo.

Sairaalakorttelin viereen nousseessa talossa on nimen mukaisesti koottuna mielenterveyden ja kuntoutuksen palveluita. Talossa on noin sata potilaspaikkaa, ja siellä työskentelee pian 350 hyvinvointialueen työntekijää.

– Tämä on tosi upea, tiivistää tilasuunnitteluasiantuntija Emma Pukkila ajatuksensa talosta.

Tällä viikolla lasten ja nuorten sairaalaopetus on päässyt aloittamaan kevätlukukauden uusissa tiloissa. Myös lasten psykiatrian päiväosasto on jo muuttanut Mielen ja kuntoutuksen taloon.

Nuorten ja aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanottotoiminta käynnistyy parin seuraavan viikon aikana. Aikuisten vastaanotot ovat juuri siirtyneet Setristä ja aloittaneet toimintansa uusissa tiloissa.

Ensi viikolla muun muassa nuorisopsykiatrian osasto sekä riippuvuusvastaanotto alkavat toimia uudessa talossa.

Muuton loppupuolella tammi–helmikuun aikana taloon muuttavat neurologinen ja ortopedinen kuntoutusosasto sekä uusi saattohoito-osasto.

Mikkelin uusi Mielen ja kuntoutuksen talon käytävä kolmannessa kerroksessa. Marjapuuron värinen lattia, jolla työntekijä kulkee poispäin kamerastaa
Mielen ja kuntoutuksen talossa on näkyvillä värejä ja taidetta.

Mielen ja kuntoutuksen talon valmistumisen myötä Moision sairaala tyhjenee kevään aikana. Samalla jäävät taakse valkoiset sairaalaseinät.

– Joka kerros on oma luontoteemansa, jonka ympärille joka kerros on rakennettu. Värit herättävät aina tunteita, ja valkoisesta sairaalamaisemasta on luovuttu jo ajat sitten, tila- ja tukipalvelujen johtaja Veli Matti Thure sanoo.

Värien lisäksi uudessa talossa on sekä ulko- että sisäpuolella taideteoksia.

Suosittelemme sinulle