Hyppää sisältöön

Oulun uuden museo- ja tiedekeskusrakennuksen arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus Loggia – yksi suurimmista kulttuuri-investoinneista kaupungin historiassa

Museo- ja tiedekeskuksen uusi rakennuskokonaisuuden kustannus on noin 30 miljoonaa euroa.

Havainnekuva tiedekeskus Tietomaan uusista tiloista.
Tietomaan uusien tilojen havainnekuva. Kuva: Arkkitehtitoimisto OPUS Oy & Simon Mahringer
Pekka Loukkola

Kilpailuun saapui yhteensä 95 hyväksyttyä ehdotusta. Näiden joukosta voittajaksi nousi Arkkitehtitoimisto OPUS Oy:n ja Simon Mahringerin laatima vaihtoehto Loggia tekijöinään Matias Kotilainen, Simon Mahringer, Tuomas Martinsaari ja Paul Thynell sekä avustaja Jere Pääkkönen.

Kaikkiaan kustannusarvio on 30 miljoonaan euroa, mikä tekee hankkeesta yhden suurimmista kulttuuri-investoinneista kaupungin historiassa.

Uuteen rakennuskokonaisuuteen tulee sijoittumaan pääosa museo- ja tiedekeskusorganisaation henkilöstöstä sekä käyntikohteisiin kuuluvat Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo. Kohteen rakennussuunnittelu ajoittuu vuosille 2022–2023 ja rakentaminen vuosille 2024–2026. Rakennuskokonaisuus valmistuu vuonna 2026, kun Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Tuleva näyttely- ja tapahtumakeskus tulee olemaan kokonaisuus, missä museon ja tiedekeskuksen sisällöt yhdistyvät monipuoliseen eri taiteenalojen tapahtumatarjontaan. Keskuksen tavoitteena on yli 200 000 vierailijaa vuodessa.

Museo- ja tiedekeskuksen vierailukohteisiin kuuluvan Tietomaan käytössä olevaan suojeltuun päärakennukseen tehdään peruskorjaus ja tilamuutoksia. Peruskorjattavaan osaan liittyvä uudempi Tiedeteatteriosa puretaan. Suojellun rakennuksen yhteyteen rakennetaan laajempi uudisosa.

Voit keskustella aiheesta 13. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle