Hyppää sisältöön

Kuhmon kamarimusiikin taiteelliset johtajat Minna Pensola ja Antti Tikkanen toteuttavat tulevana kesänä ensimmäistä kertaa kokonaan oman ohjelmansa

Kuhmon Kamarimusiikin 2023 otsikko ”Juuret ja siivet” on peräisin yhden viime kesän konsertin nimestä. Paasoja ja Tikkanen sanovat tunteneensa sanaparin voiman visioidessaan kesän ohjelmasuunnittelua.

Näin Minna Pensola ja Antti Tikkanen kertoivat yhteisen taipaleensa alusta kesällä 2022.
Sanna Kähkönen

Kuhmon kamarimusiikin ensi kesän ohjelma on julkaistu (siirryt toiseen palveluun). Uudet taiteelliset johtajat Minna Pensola ja Antti Tikkanen toteuttavat nyt ensimmäistä kertaa kokonaan oman ohjelmansa.

Heidän kädenjälkensä näkyy lajien kirjossa, säveltäjävieraiden ja ensiesitysten määrässä ja uusissa esiintyjissä.

Kuhmon Kamarimusiikin 2023 otsikko ”Juuret ja siivet” on peräisin yhden viime kesän konsertin nimestä. Paasoja ja Tikkanen sanovat tiedotteessa tunteneensa sanaparin voiman visioidessaan kesän ohjelmasuunnittelua.

Perinteiset kamarimusiikkiklassikot muodostavat kuitenkin edelleen festivaalin rungon.

Festivaali alkaa sunnuntaina 9. heinäkuuta ja päättyy lauantaina 22. heinäkuuta. Konsertteja on yhteensä 60 ja niissä esiintyy sata kotimaista ja kansainvälistä muusikkoa.

Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja suurin kamarimusiikkifestivaali. Festivaali soi tulevana kesänä jo 53. kerran.

Aiheesta voi keskustella 13. tammikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle