Hyppää sisältöön

Terveystalo alkaa tarjota suurimmissa kaupungeissa koronan tehosterokotuksia yli 18-vuotiaille

Yhtiö aikoo laajentaa koronarokotuksia kysynnän mukaan.

Hoitaja pitää lähikuvassa koronarokotetta ja neulaa.
Valtioneuvosto päätti ennen joulua, että koronarokotteita aletaan tarjota yksityisille terveydenhuoltoyrityksille. Tavoitteena on tuoda tehosterokotteet myös niiden täysi-ikäisten saataville, jotka eivät kuulu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen määrittel Kuva: Petri Niemi / Yle
Heli Kaski
Avaa Yle-sovelluksessa

Yksityinen terveyspalveluyhtiö Terveystalo kertoo, että se alkaa tarjota koronan tehosterokotteita yli 18-vuotiaille työterveys- ja yksityisasiakkailleen.

Terveystalo aloittaa rokotukset 25. tammikuuta Helsingissä ja mahdollisimman pian myös Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa sekä Lapin toimipisteissä.

Sosiaali- ja terveysministeriö ilmoitti joulukuussa vapauttavansa koronarokotteet myös yksityisten toimijoiden käyttöön Suomen rokotekattavuuden parantamiseksi.

Terveystalo kertoo tiedotteessaan käyneensä ministeriön päätöksen jälkeen useita keskusteluja uusimpien koronarokotteiden vaikutuksesta maan johtavien asiantuntijoiden kanssa, tutustunut koronarokotteista tehtyihin tutkimustuloksiin ja tehnyt oman koronarokotelinjauksensa eli päätynyt tarjoamaan tehosterokotuksen myös riskiryhmiin kuulumattomille yli 18-vuotiaille. Näin toimitaan Terveystalon mukaan 20 muussa EU-maassa.

– Käynnistämme koronarokotukset ensin suurimmissa kaupungeissa ja laajennamme koronarokotuksia kysynnän mukaan muuallekin, sanoo tiedotteessa Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono.

Terveystalo aikoo avata koronarokotteiden ajanvarauksen mahdollisimman pian.

Terveystalon mukaan rokoteaine on sen asiakkaalle maksuton ja rokotustyöstä peritään maksu, jonka Kela korvaa osittain.

12.1. klo 17.03 lisätty tieto rokotusten aloittamisesta myös Lapissa.

Suosittelemme