Hyppää sisältöön

Kajaanissa bussin saapumista pysäkille voi seurata nyt reaaliajassa

Sähköisen reittioppaan aikataulutiedot perustuvat bussin todelliseen sijaintiin. Reittioppaasta saa ajantasaista tietoa myös seuraavan bussin liikennöinnistä.

Kajaanin kaupungin mukaan uusi reittiopas parantaa matkustusmukavuutta ja vähentää koettua epävarmuutta bussin saapumisajasta. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle
Tiia Korhonen

Kajaanissa voi seurata nyt bussin saapumista pysäkille reaaliajassa.

Kajaanin kaupunki on ottanut käyttöön informaatiojärjestelmän, jossa matkustaja voi seurata kartalta bussin todellista saapumisaikaa pysäkille. Sähköisen reittioppaan aikataulutiedot perustuvat bussin todelliseen sijaintiin. Reittioppaasta saa ajantasaista tietoa myös seuraavan bussin liikennöinnistä.

Palvelu löytyy osoitteesta opas.waltti.fi (siirryt toiseen palveluun). Waltti Mobiili -sovelluksen reittioppaaseen palvelu on tulossa myöhemmin. Waltti Mobiili -sovelluksesta voi aikataulujen ja reittioppaan lisäksi ostaa matkaliput.

Kajaanin kaupunki saa viikoittain palautetta matkustajilta bussin saapumis- ja lähtöajoista. Aikatauluinformaatio perustui aiemmin ennusteisiin, eikä asiakas saanut tietoa, jos bussi oli etuajassa tai myöhässä.

Kaupungilta kerrotaan, että uusi reittiopas parantaa matkustusmukavuutta ja vähentää koettua epävarmuutta bussin saapumisajasta. Lisäksi joukkoliikennesuunnittelija voi tarkistaa järjestelmästä bussin kulkuhistorian. Tämä helpottaa asiakaspalautteisiin vastaamista.

Aiheesta voi keskustella 14. tammikuuta kello 23 asti.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme sinulle