Hyppää sisältöön

Turun Biologisen museon kakkanäyttely rikkoi kävijäennätyksiä – muutkin museot vetivät vierailijoita

Museot ovat monen Turkuun matkaavan pääkohteita. Valtakunnallista museokorttia käytetään yhä useammin.

Turun Biologisen museon edelleen avoinna olevassa näyttelyssä on esillä muun muassa karhun kakkaa. Kuva ja video: Johanna Manu / Yle
Tarja Hiltunen

Turun museoissa rikottiin viime vuonna kävijäennätyksiä.

115 vuotta täyttänyt Biologinen museo ylsi 2000-luvun kävijäennätykseen. Kappas, kakkaa! -näyttely veti lähes 41 000 kävijää. Museo on vain kerran ylittänyt 20 000 kävijän rajapyykin 2000-luvulla, kertoo Turun kaupunki tiedotteessaan.

Tammikuussa 2022 avautunut Kappas, kakkaa! -näyttely on avoinna 12. maaliskuuta saakka.

Merikeskus Forum Marinumin museokohteissa vieraili viime vuonna runsaat 85 000 maksanutta kävijää. Nyt saavutettu luku on vuonna 1999 toimintansa aloittaneen Forum Marinumin kaikkien aikojen kävijäennätys. Edellinen kävijäpiikki (70 890 kävijää) on vuodelta 2017, jolloin Turku isännöi The Tall Ship’s Races -tapahtumaa.

Vuosituhannen ennätyksiä kolkuteltiin myös Turun taidemuseossa, jossa kävijämäärä kasvoi 41 prosenttia. Lisäystä edellisvuoteen oli myös useassa muussa kaupungin museossa.

– Olen ilahtunut siitä, että kävijöiden määrä on jälleen noususuunnassa. Kävijämäärät ovat myös valtakunnallisesti hyvällä tasolla. Kesän hyvät luvut kertovat osaltaan siitä, että ainakin kotimaan matkailu on ollut virkeää, sanoo Turun kaupungin museopalvelujohtaja Juhani Ruohonen tiedotteessa.

Valtakunnallisen Museokortin suosio on vakiintunut Turun kaupungin pääsymaksullisissa museoissa. Sillä maksettiin runsaat 61 000 kertaa eli 21 prosenttia kaupungin Museokortti-kohteissa. Korttia käytettiin ahkerimmin Turun kaupungin taidemuseossa WAMissa, jossa Museokortilla maksettiin 22 940 kertaa eli 39 prosenttia kaikista vierailuista.

Suosittelemme sinulle