Hyppää sisältöön

Tornio tukee tapahtumia uudella avustuksella tänä vuonna – rahaa on jaossa 30 000 euroa

Tornion kaupunki on päättänyt pilotoida uuden tapahtumien avustusmuodon. Kaupungilla on haussa omintakeisia ja ”meän henkeen” istuvia tapahtumia, joilla on vaikutuksia aluetalouteen.

Tornio satsaa 30 000 euroa uuteen tapahtuma-avustukseen. Pienemmät paikalliset tapahtumat voivat edelleen hakea kaupungin vuosittaisista kulttuuri-avustusta. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Tornio pilotoi tänä vuonna uuden tapahtumien avustusmuodon, johon on varattu 30 000 euroa. Tuella kannustetaan järjestäjiä tuottamaan erilaisia tilaisuuksia, kuten messuja, näyttelyitä, festivaaleja sekä kulttuuri- ja liikuntatapahtumia.

Kaupunki toivoo omintakeisia ja ”meän henkeen” istuvia tilaisuuksia, joilla on aluetaloudellisia vaikutuksia. Tärkeää on myös se, että ne edistävät Tornion veto- ja pitovoimaa.

Tukea voi hakea ympäri vuoden. Hakemus on jätettävä vähintään kolme kuukautta ennen tapahtumaa. Tuki on aina harkinnanvaraista.

Lopullisen päätöksen tuesta ja sen määrästä tekee Tornion elämänlaatulautakunta arviointiryhmän esityksestä. Harkinnanvaraisista suurehkoista tukisummista vastaa kaupunginhallitus.

Pienemmät paikalliset tapahtumat voivat edelleen hakea kaupungin vuosittaista kulttuuriavustusta.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle