Hyppää sisältöön

Paralumilautailun maailmancup valloitti jälleen Pyhän rinteet – Tapahtumatuottaja: Tällä hetkellä Euroopan parhaat olosuhteet

Paralumilautailukiertue avataan Pyhällä kahden kisan voimin. Niissä mitellään maailmancupin ja Euroopan cupin tasoilla. Tänä vuonna kilpailuissa ei ole mukana yhtään suomalaislaskijaa.

Matti Suur-Hamari laskee kaarteessa paralumilautakrossiradalla
Hallitseva paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari on jättänyt kilpailemisen taakseen, mutta on mukana tapahtumaorganisaatiossa. Kuvituskuva. Kuva: Uula Kuvaja
Timo Metsäjoki

Pyhällä lasketaan paralumilautailun maailmancup jo kuudetta kertaa tänä viikonloppuna. Kilpailu avaa paracross-kauden ja on myös kautta aikain ensimmäinen FIS:n alla laskettu parakisa.

Tapahtuman tuottaja Mika Andersson kertoo, että kilpailusta on muodostunut parajoukkueille ympäri maailmaa erittäin tärkeä.

– Tällä hetkellä Pyhällä on Euroopan parhaat olosuhteet. Keski-Euroopan kilpailuja on jouduttu perumaan ja siirtämään huonon lumitilanteen takia, Andersson kertoo.

Hallitseva paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari on jättänyt kisaamisen taakseen. Hän on kuitenkin mukana tapahtumaorganisaatiossa.

– Hienoa laittaa työhaalarit niskaan ja tulla rakentamaan tapahtumaa. On siistiä päästä näkemään se kaikki mitä urheilijana ei pysty kokemaan. Urheilijana helposti kaikki ympärillä oleva katoaa, Suur-Hamari toteaa.

Tänä kautena paralumilautailukiertue avataan Pyhällä kahden kisan voimin, maailmancupilla ja Euroopan cupilla.

Pyhän kilpailuihin osallistuu 46 kilpailijaa 15 maasta. Suomalaisia ei ole kilpailuissa mukana.

Aiheesta enemmän

Matti Suur-Hamari lopettaa uransa: "Nyt on kaikki voitettu, mitä parapuolella voi voittaa"

Niskasten olympialoistoa, Leijonien ainutlaatuinen tuplakulta, Markkasen näytös – näistä hetkistä suomalainen urheiluvuosi muistetaan

Suosittelemme sinulle