Hyppää sisältöön

Vuoden nuori taiteilija on kuvanveistäjä Eetu Huhtala – palkitun tuotanto koostuu mekaanisista ja suurikokoisista metallisista veistoksista

Vuoden 2023 nuori taiteilija palkittiin Tampereella maanantaina. Voit katsoa palkinnon julkistamistilaisuuden artikkelista.

Katso videolta palkinnon julkistamistilaisuus ja Eetu Huhtalan haastattelu. Toimittaja: Anna Sirén, video: kuvaaja Marjut Suomi / Yle
Anna Sirén

Vuoden 2023 nuoreksi taiteilijaksi on valittu kuvanveistäjä Eetu Huhtala.

29-vuotiaan Huhtalan tuotanto koostuu mekaanisista ja suurikokoisista metallisista veistoksista ja muista moniaistillisista teoksista.

– Arkiset esineet muodostavat tietyllä tapaa teosteni muodon ja niiden toiminnot. Niiden olevuus tulee arjesta. Arkinen elämä ja mun oma arkinen ympäristö toimivat pohjana, jonka ympärille lähden tekemään, Huhtala kuvaili töitään Ylelle.

Huhtalaa kuvailtiin julkistamistilaisuudessa kekseliääksi, katsojaa hämmentäväksi, tradition ymmärtäväksi ja samalla omaääniseksi veistäjäksi.

Asiantuntijaryhmän valitsema Vuoden nuori taiteilija on järjestyksessään 39:s. Eetu Huhtala saa Tampereen kaupungin myöntämän 20 000 euron stipendin ja pääsee järjestämään yksityisnäyttelyn Tampereen taidemuseossa.

Vuoden nuoria taiteilijoita on valittu vuodesta 1984 alkaen. Palkinnolla pyritään tukemaan kansainvälisesti kiinnostavia alle 35-vuotiaita suomalaistaiteilijoita.

Aiemmin tittelin ovat saaneet muun muassa Osmo Rauhala, Nanna Susi, Anna Tuori, Joel Slotte ja viimeisimpänä Emma Jääskeläinen.

Mitä ajatuksia juttu herättää? Voit keskustella aiheesta tiistaihin 17.1. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle