Hyppää sisältöön

Saimaan Taideluola Retrettiä ollaan myymässä ja ostajaehdokas on jo löydetty – miljoonakaupat tekeillä lähikuukausina

Retretille on löytynyt ostajataho, mutta myyntineuvottelut ovat yhä kesken. Omistaja toivoo, että kaupat saadaan tehty helmi-maaliskuussa.

Opaskierros meneillään Saimaan Taideluola Retretin luolastossa.
Kesällä 2021 Retretissä nähtiin näyttävää valotaidetta. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Milka Krogerus

Talousvaikeuksista kärsinyt Punkaharjulla sijaitseva Saimaan Taideluola Retretti etsi vielä viime kesänä rahoittajaa toiminnalleen, mutta alkusyksyllä päätettiin myydä yhtiön koko osakekanta.

– Yleinen taloustilanne oli kesän jälkeen syyskuuhun tultaessa aivan eri kuin miltä vielä kesäkuussa näytti. Muutos huonompaan oli erittäin nopea ja raju. Menetimme jo pitkälle neuvoteltuja sijoittajia ja sponsoreita, kertoo Retretin suurin omistaja Sinikka Mäkelä sähköpostilla.

Ostaja on jo löytynyt, mutta myyntineuvottelut ovat yhä käynnissä.

– Ainutlaatuisuutensa johdosta Retretti tarvitsee omistajatahon, joka tuntee Retretin historian ja omaa riittävät resurssit. Retretin tulevaisuuden kannalta sellainen ostajataho on löytynyt.

Tässä vaiheessa kauppojen yksityiskohtia ei paljasteta, mutta kauppahinta lasketaan miljoonissa euroissa. Mäkelä arvioi, että kaupat saadaan tehtyä helmi-maaliskuussa.

Mäkelä sanoo myös, että kaikkien osallisten toiveena on, että Retretti saataisiin auki ensi kesänä.

– Kaikkien, niin myyjä- kuin ostajatahon, Punkaharju-Savonlinna-alueen ja erityisesti vielä koko Suomen tiede-, taide- ja kulttuuritoiminnan toive on, että Retretti saataisiin auki kesällä 2023, Mäkelä sanoo.

Suosittelemme sinulle