Hyppää sisältöön

Yritysten ja koulutuksen yhteistyö hyödyntää kaikkia – Raumalla kauppakamari yhdistää tarpeita aktiivisesti

Rauman kauppakamari tekee aktiivisesti töitä, että alueen koulutukset palvelisivat työvoimaa tarvitsevia yrityksiä. Vaikka aika on monille yrityksille hankala, osaajatarve on kova.

Iso rakennuskompleksi, jonka seinässä valokirjaimin Winnova ja Samk.
Myös Raumalla toimivat ammatillinen oppilaitos Winnova ja Satakunnan ammattikorkeakoulu pitävät läheisiä yhteyksiä työelämään. Kuva: Soila Ojanen / Yle
Soila Ojanen

Yrityselämä haluaa valjastaa opiskelijat käyttöönsä jo hyvissä ajoin ennen ammattiin valmistumista.

Yritysten tilanne on osin heikentynyt muun muassa koronapandemian ja Ukrainan sodan takia, mutta yksi pysyy: osaajatarve on kova.

Rauman kauppakamari on tehnyt jo vuosia töitä sen puolesta, että koulutukset varmistaisivat yrityksille sopivaa työvoimaa.

Esimerkiksi Raumalla oleva Seaside Campus on uudenlainen yhden luukun periaatteella toimiva palvelu, joka mahdollistaa saamaan helposti yhteyden meriteollisuuden toimijoihin ja toisaalta koulutuksen antajiin.

– Siinä meillä on laaja yhteistyöporukka, johon kuuluu ammatillista koulutusta, ammattikorkeakoulu ja yrityksiä, kertoo toimitusjohtaja Riikka Piispa Rauman kauppakamarista.

Pyhäjärvi-instituutin alueella olevien elintarvikealan yritysten kanssa on suunniteltu ammattikorkeakouluun insinööritutkinto, jonka painotuksena on elintarviketeollisuus.

Suosittelemme sinulle