Hyppää sisältöön

Ällistyttävä kauden aloitus Reetta Hurskeelta, katso hurja Suomen ennätys – ”Uskon, että aika tuosta vielä paranee”

Pika-aitajuoksija Reetta Hurske juoksi Suomen ennätyksen aikaan 7,90 ja paransi ennätystä sadasosalla. Hurske kertoo, että hänen hallikautensa päätavoitteena on menestyä EM-kisoissa.

Riku Porvari,
Emma Hyyppä

Reetta Hurske juoksi naisten 60 metrin aitajuoksun uuden Suomen ennätyksen 7,90 lauantaina. Ennätys syntyi yleisurheilun Hippohallit-kisassa Tampereella. Aiempi SE-aika oli Nooralotta Nezirin 7,91 vuodelta 2021.

­– Sain hyvän lähdön ja pääsin aika hyvään rytmiin. Olin tyytyväinen, että en kolhinut aitoja tai muuta sellaista. Vähän juoksussa oli vielä ehkä sellaista hapuilua – siihen jäi vielä parannettavaa. Uskon, että aika tuosta vielä paranee, Hurske sanoi Yle Urheilulle.

Hurske juoksi Tampereella ensimmäisellä juoksullaan ajan 7,95. Hänen oma henkilökohtainen ennätyksensä sisäradoilla oli ennen lauantaista juoksua 7,93. Se tuli viime hallikaudella.

Myöhemmin lauantaina Hurske juoksi sileällä 60 metrin kisassa ajan 7,50.

– Tavoitteena oli juosta seuraennätys ja se tuli, joten kai se ihan hyvin kulki, Tampereen Pyrintöä edustava Hurske arvioi.

Pika-aiturin tulos on hurja siihen nähden, että hän sanoi varsinaisen hallikautensa alkavan vasta tammikuun lopulla Düsseldorfissa. Hurskeen hallikauden päätavoitteena on menestyä EM-hallikisoissa, jotka kisataan 2.–5. maaliskuuta Turkin Istanbulissa.

– Olen ollut kerran neljäs, joten toivotaan, että siitä pääsisin parantamaan. En lähde kisoihin kumartelemaan kenellekään. Nyt näyttää siltä, että Euroopan kovimmat ovat myös aloittamassa hallikauttaan ja saaneet leirejä alle. Menestys nähdään sitten siellä Istanbulissa, Hurske totesi.

Hurske jäi vuoden 2019 EM-hallikisoissa niukasti neljänneksi. Eroa mitaliin oli vain kaksi sadasosaa.

Hurskeen henkilökohtainen valmentaja Marjukka Suihko sanoi, että onnistuminen osoittaa syksyn harjoituksissa tehtyjen muutosten tuottaneen tulosta.

– Tiesin kyllä, että Reetta on hyvässä kunnossa. Ei SE-aika yllätys ollut, vaikka täydellä varmuudella ei voi sanoa, mitä ensimmäisen kisa tuo tullessaan, Suihko sanoi.

Suihko totesi, että Hurske kisaa SM-hallit Suomessa, mutta muuten pika-aituri kiertää Euroopan isoimpia hallikisoja.

Hurskeen juoksema 7,90 on ensimmäinen hänen omissa nimissään oleva Suomen ennätysaika.

– Kiva, ettei tarvitse jakaa Suomen ennätystä kenenkään kanssa. Tavoitteena on juosta vielä 7,8-alkuiseen aikaan, Hurske vakuutti.

Hurskeen juoksu kiinnosti myös ulkomailla. Esimerkiksi Euroopan yleisurheiluliitto European Athletics hehkutti Hurskeen SE-juoksua Twitterissä (siirryt toiseen palveluun). Eikä ihme, kyseessä oli myös maailman kärkitulos.

Tampereen loppukilpailussa toiseksi ylsi parin vuoden kilpailutaon jälkeen radalle palannut Lotta Harala ajalla 8,12. Juoksu oli Haralan ennätys.

60 metrin aiturien hallikausi on alkanut räväkästi. Viime kesänä loukkaantumisten vuoksi sivussa ollut Annimari Korte avasi kauden tällä viikolla ennätyksellään 8,06.

N 60m aidat, loppukilpailu, Tampere

1. Reetta Hurske (Tampereen Pyrintö) 7,90 SE

2. Lotta Harala (Pyrintö) 8,12 PB

3. Vilma Väliharju (Pyrintö) 8,48

4. Tanja Kokkonen (HIFK) 8,69

5. Venla Väliharju (Pyrintö) 8,89

6. Iida Kujanpää (Pyrintö) 8,96

7. Anni Kantola (Pyrintö) DNS

Päivitys 14.1.2023 kello 13.44: Lisätty juttuun Hurkeen valmentajan Marjukka Suihkon kommentit.

Päivitys 14.1.2023 kello 15.52: Lisätty juttuun Hurskeen Yle Urheilulle antaman kommentit. Lisätty otsikkoon Hurskeen sitaatti.

Suosittelemme sinulle