Hyppää sisältöön

Menikö tämä tuomio oikein? Manchester Unitedin maali sai vastustajat suunniltaan: "Rashford häiritsi maalivahtiamme ja keskuspuolustajiamme"

Manchester United voitti paikalliskamppailussa Cityn jalkapallon Valioliigassa. ManUn kiistanalainen tasoitusmaali hermostutti vierasjoukkuetta.

Jalkapallojoukkue Manchester Cityn pelaajat piirittivät erotuomarin.
Manchester Cityn pelaajat piirittivät erotuomarin tasoitusmaalin hyväksymisen jälkeen. Taustalla United-pelaajat juhlivat. Kuva: Martin Rickett / PA Images / Getty Images
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Manchester United voitti Cityn maalein 2–1 jalkapallon Englannin Valioliigan paikalliskamppailussa. United teki 78. peliminuutilla kiistanalaisen tasoitusmaalin, jota City-pelaajat protestoivat pitkään ottelun erotuomari Stuart Attwellille.

ManU lähti hyökkäykseen kentän oikealta laidalta. Pallo pelattiin keskialueelle Casemirolle, joka syötti pallon Cityn puolustuslinjan selustaan.

Syöttö tuli selvässä paitsioasemassa olleen Marcus Rashfordin juoksulinjalle. Rashford ei kuitenkaan koskenut pelivälineeseen, joka päätyi Bruno Fernandesin eteen Cityn rangaistualueen rajalle.

Fernandes potkaisi pallon maaliin, mutta avustava erotuomari nosti lipun pystyyn paitsion merkiksi. Tilanne tuomittiin paitsioksi, mutta kahden minuutin tarkastelun jälkeen erotuomari kumosi päätöksen ja Unitedin 1–1-tasoitusosuma hyväksyttiin.

Näet maalitilanteen alla olevasta upotuksesta tai tästä linkistä.

City-pelaajat piirittivät erotuomari Attwellin ja olivat vahvasti sitä mieltä, että paitsioasemassa ollut Rashford vaikutti peliin ja täten tilanne olisi pitänyt tuomita paitsioksi. ManUn päävalmentaja Erik ten Hag sanoi BT Sportin haastattelussa, että ymmärtää vastapuolen näkemyksen.

– Säännöt... Se oli hämmentävä hetki vastustajan takalinjalle. Säännöissä sanotaan, että Marcus ei koskenut palloon, eikä hän vaikuttanut peliin. Bruno tuli takaa, mutta ymmärrän vastapuolen näkemyksen, ten Hag kommentoi.

Myös maalintekijä Fernandes oli sitä mieltä, että Rashford ei vaikuttanut peliin.

Cityn päävalmentaja Josep Guardiola totesi BBC:lle, että ”tuollaiset tilanteet ovat hankalia tuomareille näillä stadioneilla”.

– Rashford oli paitsiossa, Fernandes ei ollut. Rashford häiritsi maalivahtiamme ja keskuspuolustajiamme, Guardiola summasi sanomatta suoraan, että tilanne olisi ollut paitsio.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

Jalkapallojoukkue Manchester Cityn pelaajat juttelevat tuomariston kanssa.
Cityn pelaajat tenttasivat tuomaristoa päätösvihellyksen jälkeen. Kuva: Michael Regan / Getty Images
Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola (toinen vasemmalta) juttelemassa erotuomarille.
Myös Cityn päävalmentaja Josep Guardiola (toinen vasemmalta) jutteli erotuomarin kanssa ottelun päätyttyä. Kuva: Martin Rickett / PA Images / Getty Images

Huippuvireinen United

City-voiton myötä Manchester United on yhdeksän ottelun voittoputkessa. Viimeksi joukkue on hävinnyt kilpailullisen ottelun 6. marraskuuta, kun Aston Villa voitti maalein 3–1.

– Vielä jonkin aikaa sitten etsimme itseämme, mutta nyt olemme joukkue, joka pelaa yhtenäisesti, Fernandes sanoi lauantaisen ottelun jälkeen.

Nyt United on Valioliigassa kolmantena 38 pisteellä. Edellä ovat sarjakärki Arsenal (44 pistettä) ja Manchester City (39).

Manchester United–Manchester City 2–1

60. Jack Grealish 0–1
78. Bruno Fernandes 1–1
82. Marcus Rashford 2–1

Katso Valioliigan sarjataulukko tästä linkistä.

Suosittelemme sinulle