Hyppää sisältöön

THL vetäytyy Twitteristä, syynä väärän tiedon leviäminen

Väärän tiedon leviämisen takia THL on tullut tulokseen, ettei palvelun käyttö ole tällä hetkellä mielekästä.

THL-rakennuksen sisäänkäyntikilpi.
THL on twiitannut viimeisen kerran ennen joulua, eikä se aio toistaiseksi käyttää palvelua. Kuva: Fanega Jorge González / Yle
STT-Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL vetäytyy viestintäpalvelu Twitteristä. Syynä palvelun käytön lopettamiselle on Twitter-viestien yleinen asiattomuus sekä väärän tiedon leviäminen.

– Emme tällä hetkellä koe, että siitä olisi juurikaan hyötyä viranomaisviestinnän kanavana, sanoo THL:n viestintäjohtaja Marjo Loisa STT:lle.

Loisan mukaan THL:n Twitter-tiliä on käytetty paljon disinformaation levittämisen alustana esimerkiksi tviittien alla käytävissä kommenttiketjuissa. Disinformaatiolla tarkoitetaan tarkoituksellisen harhaanjohtavaa tai väärää tietoa. Loisa sanoo, että väärän tiedon levittäminen ja asiattomat viestit ovat menneet ajan mittaan vain huonompaan suuntaan.

– Meillä menee someresursseista oikeastaan pääosa ajasta sen materiaalin käsittelemiseen. Näillä muilla somekanavilla on kuitenkin vielä hyvin rakentavaa ja hedelmällistä keskustelua, niin satsaamme sitten mieluummin niihin, Loisa kommentoi.

THL:n päätöksestä vetäytyä toistaiseksi Twitteristä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Viestintä siirtyy muihin somekanaviin

THL:n organisaatiotilin käyttö on toistaiseksi lopetettu, mutta THL viestii Twitterissä kuitenkin erilaisten hankkeiden ja THL:n työntekijöiden omien tilien kautta. Organisaationa THL keskittyy nyt muihin sosiaalisen median kanaviin, kuten Linkediniin, Facebookin ja Instagramiin.

– Pandemia-aikaan meille on tullut paljon lisää seuraajia kaikille meidän sosiaalisen median kanavillemme. Positiivinen kehitys seuraajamäärissä on edelleen jatkunut. Ne, mitkä siellä eniten nousevat ja mihin myös panostetaan, ovat Instagram ja Linkedin, Loisa sanoo.

THL on twiitannut tililtään viimeisen kerran ennen joulua, eikä se aio toistaiseksi käyttää palvelua. THL:llä on Twitterissä lähes satatuhatta seuraajaa.

Suosittelemme