Hyppää sisältöön

Lahden kumppanuuspöytiin haetaan uusia jäseniä – myös nykyiset jäsenet voivat hakea jatkokaudelle

Kaupunki perusti viime vuonna neljä alueellista kumppanuuspöytää edistämään asukkaiden ja yhteisöjen vaikuttamismahdollisuuksia. Sähköisellä lomakkeella voi hakea kumppanuuspöytien jäseneksi tästä päivästä lähtien.

Puinen kirjainlogoteos seisoo talvisen järven rannassa. Logon teksti on Lahti.
Kumppanuuspöydät on vielä melko tuore kansalaisvaikuttamisen muoto Lahden seudulla. Arkistokuva. Kuva: Petri Niemi / Yle
Kalle Suomi

Lahden kaupungin kumppanuuspöytiin haetaan asukkaita ja eri yhteisöjen edustajia uudelle kaudelle.

Kaupunki perusti viime vuonna neljä alueellista kumppanuuspöytää edistämään asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksia.

Kumppanuuspöydät edistävät paikallista toimintaa esimerkiksi tukemalla alueensa tapahtumia ja yhteisöjen tempauksia, sekä vaikuttavat alueidensa kehittämiseen.

Lahden kaupungin osallisuuskoordinaattori Tia Mäkinen toivoo uusia, aktiivisia jäseniä mukaan, mutta korostaa myös jatkuvuuden merkitystä.

– Toivottavasti saadaan innostuneita ja motivoituneita asukkaita ja eri toimijoiden edustajia mukaan. On nähty tärkeänä, että saataisiin myös vanhoja jäseniä mukaan, jotta olisi jatkumoa, Mäkinen sanoo.

Hänen mukaansa kumppanuuspöytätoiminnan todellisia tuloksia nähdään vasta muutaman vuoden kuluttua, jolloin tehdään johtopäätöksiä toiminnan hyvistä puolista sekä kehittämiskohteista.

Uusi kaksivuotinen jäsenkausi alkaa kesäkuun alussa. Sähköisellä lomakkeella tapahtuva jäsenhaku alkaa tänään ja jatkuu 13. helmikuuta asti.

Lahden kaupunginhallitus päättää uudet jäsenistöt kevään aikana. Jokaisessa kumppanuuspöydässä on 15 jäsentä sekä 15 varajäsentä.

Seuraa Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme sinulle