Hyppää sisältöön

Sää aiheuttaa nyt sähkökatkoja Lapissa – Rovakairan alueella pahimmillaan lähes 2 000 asiakasta sähköttä

Rovakairan mukaan vikoja voi tulla lisää niin pitkään kuin sade jatkuu. Sateen lakattua tilanne korjaantuu muutamissa tunneissa.

Lumihuuruinen sähköpylvään yläosa ja virtajohtimet.
Tykkylumipuiden päälle yön ja aamun aikana satanut märkä ja raskas lumi on kaatanut puita sähkölinjoille. Kuvituskuva. Kuva: Heikki Rönty / Yle
Eeva Kuivas

Sähkönsiirtoyhtiö Rovakairan alueella on ollut tänään maanantaina sähkökatkoja. Huonoin tilanne oli kahdeksalta aamulla (siirryt toiseen palveluun), jolloin sähköt olivat poikki lähes 2 000 asiakkaalta.

Rovakairan verkkojohtaja Jyri Tiuraniemen mukaan pahimmat ongelmat ovat Kittilässä. Syynä on yön ja aamun aikana satanut märkä ja raskas lumi.

– Tykkylunta oli puissa jo ennestään, ja nyt kun heitti raskasta vielä lunta päälle, niin puut kaatuilevat sähkölinjoille ja se aiheuttaa keskeytyksiä, Tiuraniemi kertoo.

Yhtiö on lähettänyt lisämiehitystä Kittilään ratkomaan ongelmia. Sen mukaan vikoja voi kuitenkin tulla lisää niin pitkään kuin sade jatkuu.

Sateen lakattua tilanne korjaantuu muutamissa tunneissa, Tiuraniemi lupaa.

Katkoja oli aamun mittaan Rovakairan kaikkien kolmen kunnan alueella eli Rovaniemellä, Kittilässä ja Sodankylässä. Aamun aikana Rovakaira on saanut palautettua sähköt Rovaniemelle ja Sodankylään.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle