Hyppää sisältöön

Porin lauttaepisodi turvallisesti päätökseen – katso video hurjasta pelastusoperaatiosta, jossa oli mukana Rajavartiolaitoksen helikopteri

Paikalla Porissa oli myös rajavartiolaitoksen helikopteri, josta laskettiin ihmisiä lautalle ankkuroimaan se paikalleen.

Työmaalautta irtosi Porin Etelärannan työmaalta ja on nyt keskellä Kokemäenjokea.
Jenni Joensuu

Porissa Kokemäenjoesta liikkeelle lähteneet jäät irrottivat Etelärannassa rakennustyömaan käytössä olleen työmaalautan maanantaina.

Lautta ajelehti kohti Raumansiltaa ja jäi paikoilleen keskelle jokea.

Vaarana oli, että lautta ajelehtisi päin Raumansiltaa. Lautassa oli pystyssä kaksi puomia, joita käytetään muun muassa sen ankkuroimiseen. Poliisi sulki Raumansillan aiemmin liikenteeltä. Silta avattiin jälleen puoli neljän aikaan iltapäivällä.

Paikalle saapui iltapäivän aikana rajavartiolaitoksen helikopteri, josta laskeutui kaksi henkilöä lautalle. He saivat lautan pystyssä olevat puomit laskettua alas ja lautan ankkuroitua tukevasti paikalleen.

Työmaalautta joessa.
Kokemäenjoen jääkansi rikkoutui maanantaina ja jäät lähtivät kovassa tuulessa liikkeelle. Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Jussi Jalonen ei muista urallaan vastaavanlaista tilannetta.

– Se tietysti on hyvin tuttua, että jäät lähtevät liikkeelle. Mutta noin suurta lauttaa en muista lähteneen tällä tavalla lipumaan, kyseessä on kuitenkin sellainen 100 000 kiloa painava laitos, Jalonen kertoo.

Kokemäenjoen jääkansi rikkoutui lauhan ja sateisen sään takia. Porissa oli maanantaina myös erittäin tuulista.

Asiasta kertoi ensin Satakunnan Kansa (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle