Hyppää sisältöön

Koulutuskuntayhtymä Sedun tavoitteena on aloittaa Kirkkokadun kampuksen rakennustyöt ennen vappua

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä odottaa päätöstä Vaasan hallinto-oikeuteen tehdystä valituksesta. Sen arvellaan tulevan lähiaikoina.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymän havainnekuva Kirkkokadun uudesta kampuksesta.
Tämä Sedun suunnitelma uudesta kampuksesta ei miellyttänyt kotiseutu- ja museoihmisiä. Valitus Vaasan hallinto-oikeudesta on tulossa pian. Kuva: Motiivi Oy
Anne Elhaimer

Seinäjoella koulutuskuntayhtymä Sedu odottaa kuumeisesti päätöstä Kirkkokadun tontin rakentamislupaan liittyen. Vaasan hallinto-oikeus on jo tehnyt asiassa päätöksen, mutta se ei ole vielä julkinen.

Kirkkokadun rakennussuunnitelmista valitettiin puolitoista vuotta sitten, mikä on estänyt hankkeen aloittamisen. Toistaiseksi opiskelijat ovat väistötiloissa Joupissa entisissä Citymarketin tiloissa Suupohjantiellä.

– Olemme lähteneet siitä, että mikäli valitus kaatuu, rakentaminen alkaisi kevään aikana. Tällä hetkellä on pidetty tavoiteaikatauluna, että vappuna olisi rakentaminen käynnissä, sanoo Koulutuskuntayhtymän johtaja ja Sedun rehtori Pasi Artikainen.

Hänen mukaansa rakennussuunnitelma on pysynyt ennallaan, eikä kampukseen ole tehty muutoksia.

Jos päätös on kielteinen, se on Sedun kannalta mietinnän paikka.

– Tietysti toivotaan, että hanke etenee. Väistötiloja Suupohjantiellä on parannettu ja tilat ovat tällä hetkellä hyvät, joten siellä voidaan vielä toimia hetken aikaa. Tavoitteena on ilman muuta, että Kirkkokadulle tulee uusi Sedun kampus.

Neuvotteluihin ollaan valmiita

Artikainen painottaa, että päätöksestä huolimatta Sedu on valmis neuvottelemaan valittajan eli Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistyksen kanssa.

– Me tunnistamme, että Aalto-keskus toimii tuossa vieressä ja että se on upea hieno paikka. Ilman muuta läheisyys huomioidaan kampuksen suunnittelussa.

Artikaisen mukaan välitöntä kiirettä rakentamiseen ei ole, mutta tavoite on, että kampus olisi valmis vuonna 2025.

Koulutuskuntayhtymä omistaa Kirkkokadun 3,3 hehtaarin tontin. Vanhat ammattikoulun rakennukset purettiin jo vuonna 2020. Purettuja rakennuksia paikalla oli 17 000 neliötä.

Suunnitelmissa on uusi kaksikerroksinen kampusrakennus, jossa opiskelisi noin 800 opiskelijaa tietojenkäsittelytieteen, liiketoiminnan, sosiaali- ja terveys- sekä ravintola- ja kauneusalalta.

Suosittelemme sinulle