Hyppää sisältöön

Naiselta huijattiin Tinderissä 2 300 euroa, koska mies väitti merirosvojen olevan hänen kintereillään

Suomalaisnaisilta rahaa huijannut mies ilmoitti heille tuttunsa tilinumeron, jonne naiset siirsivät rahaa. Tuomion mukaan huijarin tuttu luuli tilisiirtojen liittyvän tämän harjoittamaan autokauppaan.

Puhelin naisen kädessä.
Suomalaisnaiset joutuivat rahanpesun uhreiksi sosiaalisen median kautta. Kuvituskuva. Kuva: Arash Matin / Yle
Rosa Lehtokari

Vuonna 1981 syntynyt, naisia huijannut mies sai tänään 16. joulukuuta sakkotuomion Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Tuomion mukaan mies oli syyllistynyt rahanpesuun ottaessaan petosrikoksella vastaan rahaa kahdelta suomalaisnaiselta.

Rahanpesusta syytettiin myös 1985 syntynyttä miestä, mutta hänen syytteensä hylättiin. Oikeudessa ei pystytty näyttämään, että mies olisi tiennyt rahan rikollisesta alkuperästä.

Rahaa Suomen matkaa varten

Tuomion mukaan huijarin uhriksi joutunut suomalaisnainen tutustui Facebookissa Charles-nimiseen henkilöön.

Kyse oli nettiystävyydestä ja Charles pyysi rahaa Suomen matkaansa varten. Nainen maksoi miehelle 3 050 euroa.

Nainen uskoi, että rahat menisivät tähän tarkoitukseen, mutta tuli huijatuksi, sillä Suomen matkaa ei koskaan tapahtunut.

Tuomion mukaan saatuaan summan tililleen, 1985 syntynyt mies nosti rahoista suurimman osan käteiseksi ja luovutti rahat toiselle miehelle.

Merirosvot kintereillä

Toinen suomalaisnainen kertoi tutustuneensa Tinderissä mieheen, joka väitti työskentelevänsä laivalla.

Noin puolen vuoden jälkeen mies rupesi pyytämään rahaa tavaroiden tullaamiseen. Miehen mukaan hän joutui jättämään tavaroitaan jonnekin ja jatkamaan matkaa, koska hänen kintereillään oli merirosvoja.

Nainen maksoi Tinder-tuttavuudelleen 2 300 euroa. Todellisuudessa rahat menivät saman miehen tilille, jolle toinen, edellämainittu nainen maksoi rahaa väitettyä Suomen matkaa varten.

2 300 euron summa saatiin kuitenkin palautettua naiselle, ennen kuin syytetty ehti siirtää rahoja eteenpäin.

Tuomittu ilmoitti naisille tuttunsa tilinumeron

Tuomittu kertoi, että ei ollut teon aikaan työssä eikä voinut siksi ottaa rahaa omalle tililleen, jolloin hän ilmoitti naisille tuttunsa, eli toisen syytetyn tilinumeron.

1981 syntynyt mies perusteli tutulleen naisilta tulleita tilisiirtoja auton varaosien ja autojen kauppaamisella. Tuomitun 1985 syntynyt tuttu suostui ottamaan rahat tililleen ja antamaan ne käteisenä tuomitulle edellyttäen, että asiaan ei liity mitään laitonta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 50 päiväsakkoon miehen, joka ilmoitti naisille tuttavansa tilinumeron. Maksettavaa rahanpesurikoksesta tuomitulle kertyy 1 400 euroa.

Syyttäjä vaati alun perin myös tuomitun tutulle rangaistusta rahanpesusta, joka on rangaistava vain tahallisena tekona. Hänen syytteensä hylättiin, sillä oikeus katsoi että mies ei ollut menetellyt asiassa tahallisesti.

Suosittelemme sinulle