Hyppää sisältöön

Padasjoen kunnan hallintojohtaja on irtisanoutunut tehtävästään

Maanantaina aamupäivällä irtisanoutunut Janne Tapola on toiminut Padasjoen hallintojohtajana vuoden verran.

Padasjoen kunnanvaltuuston pöytä lähikuvassa. Pöydällä päätösnuija.
Padasjoen päättävissä elimissä kuohuu. Kunnanjohtaja jatkaa tehtävässään, mutta hallintojohtaja irtisanoutui. Arkistokuva Padasjoen kunnanvaltuustosta. Kuva: Petri Niemi / Yle
Kalle Suomi

Padasjoen kunnan hallintojohtajana vuoden päivät työskennellyt Janne Tapola on irtisanoutunut tehtävästään. Tapola ilmoitti asiasta maanantaina aamupäivällä 16. tammikuuta.

Tapola kertoo syyksi luottamuspulan muun muassa kunnanjohtaja Kati Yrttiahon kanssa. Vielä koeajalla työskentelevä Yrttiaho oltiin aikeissa irtisanoa kunnanjohtajan virasta maanantaina kunnanhallituksen kokouksen yhteydessä, mutta asia vedettiin lopulta pois kokouksen asialistalta.

Janne Tapolan mukaan Padasjoen päättävissä elimissä ei työskennellä hyvän hallintotavan mukaisesti. Näin ollen hän katsoi parhaaksi jättää tehtävänsä. Tapola muistuttaa, että vuoden sisällä Padasjoelta ovat jo lähteneet kunnanjohtaja sekä tekninen johtaja.

Lisäksi Antti Räsänen on ilmoittanut jättävänsä kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävät lähiviikkojen aikana. Räsäsen mukaan Padasjoen hallinnon ongelmat eivät rajoitu vain kunnanjohtajan ja hallintojohtajan välisiin kiistoihin.

Seuraa Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme sinulle