Hyppää sisältöön

Matkailualan yksinyrittäjät tarvitsevat matalan kynnyksen digivalmennusta Riihimäen seudullakin

Digitaidot helpottavat muun muassa matkailupalveluiden markkinointia ja yhteydenpitoa asiakkaisiin.

Kansainväliset Erämessut kerää kävijöitä Riihimäelle eri puolilta eteläistä Suomea. Arkistokuva vuoden 2022 Erämessuilta. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hausjärvi, Loppi ja Riihimäki haluavat parantaa matkailualan yrittäjien digitaitoja Matkailun digipolku -hankkeen avulla.

Koronapandemian aikana Suomessa otettiin huima digiloikka ja sähköiset palvelut kehittyivät vauhdilla myös matkailun saralla. Sen sijaan monilla koronan kurittamilla matkailuyrittäjillä ei ole ollut resursseja verkkopalvelujen kehittämiseen, siksi etenkin yksinyrittäjät tarvitsevat matalan kynnyksen valmennusta sähköisten palveluiden kehittämisessä.

Riihimäen seudun kuntien yhteinen matkailuorganisaation Visit Riihimäki seutukoordinaattori Ninni Manninen tietää, että yrittäjät tarvitsevat kipeästi apua etenkin markkinointiin.

– Korona kohteli tosi rajusti matkailuyrittäjiä ja nyt sitten energiakriisi ja talouden taantuma, muistuttaa Visit Riihimäki seutukoordinaattori Ninni Manninen.

Hankkeen tarkoituksena on kehittää ja syventää matkailutoimijoiden digiosaamista. Digitaidot helpottavat muun muassa matkailupalveluiden markkinointia ja yhteydenpitoa asiakkaisiin.

Rahoitusta haetaan Euroopan aluekehitysrahastosta

Matkailun digipolku -hankeen kokonaisrahoitus on 200 000 euroa. Hankkeessa on osittain myös kuntien rahoitusta. Esimerkiksi Lopen kunta on jo päättänyt osallistua noin kaksi vuotta kestävään hankkeeseen yhteensä 12 000 eurolla.

Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy on jo jättänyt hakemuksen maakuntien liittojen EAKR-hakuun, josta haetaan rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta.

Hankkeen toteutusaika on 1.3.2023–31.12.2024. Seutukoordinaattori Ninni Manninen kertoo, että hankkeen aikana digipolulle otetaan mukaan vähintään 20 yritystä.

Kolmen kunnan tiivis yhteistyö matkailun eteen on tuttua jo entuudestaan. Kesällä 2021 alkoi kuntien yhteisen matkailuorganisaation Visit Riihimäki -sivuston kokoaminen, johon Riihimäen Messut sai rahaa Hämeen liitolta.

Visit Riihimäki -sivut on rakennettu palvelemaan seudulle tulevaa matkailijaa. Sivuilla esitellään muun muassa polut ja reitit, museot, tilamyymälät, aktiviteetit sekä majoitusmahdollisuudet.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle