Hyppää sisältöön

Hovioikeus kovensi Kuopiossa sattuneesta puukotuksesta annettua tuomiota: Veitsellä iskeneelle naiselle yli viisi vuotta vankeutta

Puukotus tapahtui yksityisasunnossa tammikuussa 2022. Hovioikeus korotti tuomiota yli vuodella.

Itä-Suomen hovioikeus ulkoapäin.
Itä-Suomen hovioikeus katsoi, että tekijän rangaistusta voitiin alentaa kahdella kuukaudella hänen nuoren ikänsä takia. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Keijo Salokangas

Itä-Suomen hovioikeus on antanut tuomion Kuopiossa tammikuussa 2022 sattuneesta puukotuksesta. Hovioikeus tuomitsi vuonna 2003 syntyneen naisen yhteensä viiden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä sekä muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Hovioikeus korotti Pohjois-Savon käräjäoikeuden antamaa vankeustuomiota, joka oli neljän vuoden ja yhden kuukauden mittainen. Muilta osin käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

Nainen oli ensin iskenyt toista naista veitsellä yksityisasunnossa useita kertoja. Tämän jälkeen nainen oli lyönyt asunnon ulkopuolella miestä veitsellä kasvoihin. Myöhemmin samana päivänä nainen oli huitaissut veitsellä bussissa istuneen pojan kasvoja kohti.

Hovioikeus katsoi, että syytetyn nuori ikä voidaan ottaa huomioon rangaistusta mitattaessa siten, että sen rangaistusta alentava vaikutus on kaksi kuukautta. Muutoin tuomio olisi ollut 5 vuotta 4 kuukautta vankeutta. Tuomittu oli täyttänyt 18 vuotta noin kuukausi ennen rikoksen tekoaikaa. Hovioikeus piti todennäköisenä, että rikoksen tekemiseen vaikutti hänen ikäänsä liittyvä kypsymättömyys.

Suosittelemme sinulle