Hyppää sisältöön

Tampereen yliopistolla järjestetään mielenilmaus uuden rehtorin saamiseksi – kampanjointi leviää yliopistokanavissa

Opiskelijat ottavat kantaa ”yliopistodemokratian kriittiseen tilaan ja tilavähennyksiin”. Mielenilmauksella halutaan vaikuttaa yliopiston seuraavan rehtorin valintaan.

Tampereen  yliopiston sisäänkäynti. Lasi-ikkunoissa teksti "Tampereen  yliopisto - Tampere University". Rakennuksen edessä vesilammikko.
Opiskelijoiden mielenosoitus on määrä pitää yliopiston pääaulassa. Arkistokuva viime maaliskuulta. Kuva: Anna Sirén / Yle
Reija Grönroos

Tampereen yliopistolla järjestetään mielenilmaus uuden rehtorin saamiseksi yliopistolle. Yliopistokanavissa ja opiskelijoiden sosiaalisessa mediassa kiertävien viestien mukaan mielenilmaus on torstaina.

Viestissä otetaan kantaa myös nykyisen rehtorin Mari Wallsin toimintaan.

– Toivoisimme, että katsottaisiin, mitä yhteisö oikeasti tarvitsee eikä vain sitä, miten saataisiin leikattua mahdollisimman tehokkaasti. Haluaisimme monipuolista näkökulmaa johtamiseen, kertoo yksi mielenilmausta järjestämässä olevista, opiskelija Havu Kuusinen.

Vuonna 2017 opiskelun aloittanut Kuusinen toivoo, että yhteisön ääntä kuultaisiin myös rehtorivalinnoissa. Hän kaipaisi seuraavaksi rehtoriksi henkilön, joka johtaisi taloa toisin kuin pörssiyhtiötä.

Mielenilmausta on järjestämässä noin 10 hengen ydinporukka.

Nykyisen rehtorin kausi loppuu tänä vuonna

Tampereen yliopiston nykyisen rehtorin Mari Wallsin viisivuotinen kausi loppuu tänä vuonna. Yliopistolla on yhä käynnissä rehtorihaku. Myös Walls on kertonut hakevansa jatkoa. Yle kertoi tänään tiistaina, että hän hakee samalla myös Helsingin yliopiston rehtoriksi.

Mielenilmaus on osa Linnasta ei luovuta -liikehdintää. Opiskelijat ottavat kantaa yliopistodemokratian kriittiseen tilaan ja tilavähennyksiin.

Kuusinen arvioi, että mielenilmaukseen on tulossa 30–50 osallistujaa.

Yle tavoitti rehtori Mari Wallsin. Hän ei halunnut kommentoida mielenilmausta.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella asiasta keskiviikkoon 18.1. kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle