Hyppää sisältöön

Huippu-urheilua, perinteitä ja reipas after ski – Salpausselällä kisataan maaliskuussa sadannen kerran

Salpausselällä vietetään tänä vuonna historiallista talviurheilujuhlaa. Lippujen ennakkomyynti on käynnistynyt vilkkaasti, vaikka kisat järjestetään kuukausi totuttua myöhemmin.

Kilpailijat hiihtävät Lahden hiihtostadionin kaarteessa.
Salpausselän 100-vuotisjuhlakisoissa muistellaan myös vanhoja perinteitä. Kuva: Tomi Hänninen
Mikko Tuomikoski

Lahdessa valmistaudutaan kuumeisesti Salpausselän kisojen 100-vuotisjuhlakisoihin. Kisojen alkuun on reilut kaksi kuukautta ja lippujen ennakkomyynti lupaa vilkkaita kisoja.

– Peruslippuja on myyty ennakkoon neljä kertaa enemmän, kuin viime vuonna eli noin 2500 kappaletta. VIP-lippujen ennakkomyynti on peräti 40 prosenttia vilkkaampaa, kuin viime vuonna tähän aikaan, myhäilee kisojen pääsihteeri Tomi-Pekka Kolu tyytyväisenä.

Luvut saattavat tuntua pieniltä, mutta Kolu muistuttaa, että suurin osa lipuista myydään kolmesta neljään viikkoa ennen kisoja.

Kisat järjestetään tällä kertaa kuukautta normaalia myöhemmin, mikä merkitsee sitä, että Lahdessa nähdään maailman cup-finaaleja ja sekin lisää yleisön kiinnostusta, uskoo Kolu.

Perinteikästä viihtymistä

Juhlakisoissa muistutetaan monista Salpausselän perinteistä, sillä ohjelmassa on muun muassa lippulaskuja, kisakaakaota ja ilotulitus.

Paikalliset ravintoloitsijat ja ravintolat näkyvät kisapaikalla eli tarjolla on huippu-urheilun lisäksi hyvää ruokaa ja juomaa.

– Reipasta ja railakasta after ski-meininkiä, vakuuttaa Kolu.

Viime vuoden asiakastyytyväisyyskysely kertoi, että yleisö viihtyi ja että perinteikkäälle hiihtotapahtumalle on kysyntää.

– Uskon, että tämän vuoden kisoista tulee hieno urheiluviikonloppu, jonka tunnelmaa nostaa vielä suomalaisurheilijoiden menestys, hehkuttaa Kolu.

Suosittelemme sinulle