Hyppää sisältöön

Helsinkiläinen nuori mies katosi ja joutui henkirikoksen uhriksi Varkaudessa – poliisin esitutkinta valmistui

Uhri katosi viime vuoden kesäkuussa, ja hänen ruumiinsa löydettiin maastosta syyskuussa.

Poliisin hihamerkki ja poliisi-teksti selässä.
Itä-Suomen poliisi teki tutkinnassa yhteistyötä Helsingin poliisin ja Keskusrikospoliisin kanssa. Kuvituskuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Laura Kosonen

Viime kesäkuussa kadonneeksi ilmoitetun 25-vuotiaan helsinkiläismiehen henkirikoksen poliisitutkinta on saatu päätökseen. Teosta epäillään yhtä henkilöä, ja tapaus siirtyy syyteharkintaan tappona.

Epäilty henkirikos tapahtui yksityisasunnossa Varkaudessa 14. kesäkuuta 2022. Uhriin kohdistettiin väkivaltaa astalolla. Asunnossa oli paikalla myös kaksi muuta henkilöä epäillyn tekijän ja uhrin lisäksi.

Teon jälkeen uhrin ruumis piilotettiin maastoon Varkauden lähialueelle. Poliisi löysi ruumiin 5. syyskuuta 2022.

Helsinkiläinen 25-vuotias mies ilmoitettiin kadonneeksi viime kesäkuun lopussa. Helsingin poliisilaitos tutki asiaa ensin katoamisena ja pyysi kadonneesta havaintoja tiedotteessaan elokuun puolivälissä. Epäily henkirikoksesta tuli julkisuuteen syyskuun alussa.

Teosta epäilty mies on ollut vangittuna 6. syyskuuta 2022 alkaen. Hänet vangittiin epäiltynä murhasta, mutta henkirikos siirtyy syyteharkintaan tappona.

Epäilty on myöntänyt kohdistaneensa uhriin väkivaltaa ja on omalta osaltaan selvittänyt tapahtumien kulkua poliisille. Tapon lisäksi poliisi epäilee miestä hautarauhan rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Teon motiivi ei selvinnyt esitutkinnassa.

Poliisin mukaan tekohetkellä asunnossa olleilla kahdella muulla henkilöllä ei ole osallisuutta henkirikokseen.

Suosittelemme sinulle