Hyppää sisältöön

Arkkitehti Elissa Aallon elämäntyöstä kertova näyttely avautuu Pikisaareen

Torstaina 19. tammikuuta avautuva näyttely valottaa suunnittelijana ansioituneen Elissa Aallon julkista ja yksityistä roolia Alvar Aallon arkkitehtitoimiston arjessa sekä miehensä rinnalla.

Elissa Aalto vierailulla Riolan kirkon rakennustyömaalla Italiassa. Valokuva Alvar Aalto -säätiö.
Arkkitehti Elissa Aalto (oik.) vierailulla Riolan kirkon rakennustyömaalla Italiassa. Kuva: Alvar Aalto -säätiö
Taneli Kärki

Arkkitehti Elissa Aallon (1922−1994) elämäntyöstä kertova näyttely avautuu yleisölle torstaina 19. tammikuuta Oulun muotoilukeskus PROTO:ssa.

Arkkitehti Elissa Aalto -kiertonäyttely on tuotettu viime vuonna juhlavuoden kunniaksi, kun Aallon syntymästä tuli kuluneeksi sata vuotta.

Näyttely valottaa suunnittelijana ansioituneen Elissa Aallon julkista ja yksityistä roolia Alvar Aallon arkkitehtitoimiston arjessa sekä kuuluisan arkkitehtimiehensä rinnalla.

– Näyttelyn saaminen esille Ouluun on meille merkittävä yhteistyön avaus Alvar Aalto -säätiön, Oulun kaupungin ja Pohjois-Suomen SAFA:n suuntaan. Elissa Aallon elämäntarina kytkeytyy vahvasti Pohjois-Suomeen, hän on syntynyt Kemissä ja valmistunut ylioppilaaksi Rovaniemellä, PROTO ry:n toiminnanjohtaja Hanna Rauma sanoo tiedotteessa.

Aalto työskenteli miehensä rinnalla ja sittemmin hänen työnsä jatkajana yhteensä 45 vuoden ajan, aina kuolemaansa saakka.

– Suuri yleisö ei välttämättä huomaa, että Oulussa on merkittäviä Alvar Aallon suunnittelemia kokonaisuuksia Toppilan ja Laanilan teollisuusalueilla. Lisäksi kaupungin identiteettiä luova rakennettu suistoalue vesisuihkuineen on toteutettu Aallon Koskikeskus -asemakaavan mukaisesti, kertoo Oulun kaupungin yleiskaavapäällikkö Paula Paajanen tiedotteessa.

Näyttely on esillä PROTO:n tiloissa Pikisaaressa helmikuun 11. päivään asti. PROTO ry on vuonna 1987 perustettu pohjoissuomalaisten muotoilijoiden yhdistys ja yhteisö.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme