Hyppää sisältöön

Liisa Kuparinen on Jyväskylän seurakunnan kirkkovaltuuston puheenjohtaja – uudet aluejohtokunnat aloittavat toimintansa

Aluejohtokuntien puheenjohtajat ovat toimineet vuosia joko seurakunnan tai kaupungin luottamushenkilöinä. Puolestaan keskustan alueen aluejohtokunnan puheenjohtaja on 23-vuotias Siiri Muhonen.

Jyväskylän kaupunginkirkko.
Jyväskylän Kaupunginkirkko on otettu käyttöön vuonna 1880. Kuva: Heli Kaski / Yle
Marja Roiha

Jyväskylän seurakunnan kirkkovaltuustoa johtaa seuraavat kaksi vuotta Avaran kirkon edustaja, kolmatta kautta kirkkovaltuutettuna toimiva Liisa Kuparinen.

Valtuuston varapuheenjohtajaksi kirkkovaltuusto valitsi Kokoomuksen ja sitoutumattomien, sosiaalineuvos Mauri Sompan. Kirkkovaltuusto piti järjestäytymiskokouksensa tiistai-iltana.

Kirkkoneuvoston puheenjohtaja on kirkkoherra Arto Viitala. Neuvoston varapuheenjohtajaksi kaudelle 2023–2024 valittiin Seurakuntaväen edustaja, kotimaantyön johtaja, eläkeläinen Erkki Puhalainen. Hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen valittiin Seurakuntaväen edustaja, teologian tohtori Mauri Tervonen.

Kirkkovaltuusto valitsi uudet aluejohtokunnat

Jyväskylän seurakunnan aluerakenne uudistui tämän vuoden alussa. Nyt seurakunnassa on neljä hallinnollista aluetta entisten yhdeksän alueseurakunnan sijaan.

Seurakuntavaaleissa marraskuussa valittu uusi kirkkovaltuusto on nimennyt neljälle hallinnolliselle alueelle uudet aluejohtokunnat.

Kaupunginkirkon ja Huhtasuon muodostaman keskustan alueen aluejohtokunnan puheenjohtaja on Siiri Muhonen, varajäsen on Lassi Hakonen.

Palokan ja Tikkakosken eli pohjoisen alueen aluejohtokunnan puheenjohtaja on Inkeri Tuunanen, varajäsen on Aino Viitanen.

Keljonkankaan, Keltinmäen, Korpilahden, Kortepohjan ja Säynätsalon muodostaman läntisen alueen aluejohtokunnan puheenjohtaja on Tuija Elina Toikkanen, varajäsen on Iiro Uusitalo.

Kuokkalan ja Vaajakosken eli itäisen alueen aluejohtokunnan puheenjohtaja on Maria Taivassalo, varajäsen on Eeva-Kaisa Rouhiainen.

Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan puheenjohtaja on Tuulia Kuntsi ja varajäsen on Anniina Savolainen.

Yhteisen seurakuntatyön johtokunnan puheenjohtaja on Eila Tiainen ja varajäsen on Mette Toikkanen.

Muut johtokunnan jäsenet löytyvät Jyväskylän seurakunnan verkkosivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Voit keskustella aiheesta Yle Tunnuksella 18. tammikuuta kello 23 asti.

Suosittelemme sinulle