Hyppää sisältöön

Äidin epäillään yrittäneen murhata lapsensa helsinkiläisessä hotellissa – epäilty soitti itse hätäkeskukseen

Epäilty teko tapahtui helsinkiläisessä hotellissa keskiviikkona 11. tammikuuta. Nainen ja lapsi ovat ulkomaan kansalaisia.

Poliisiauton kylki, jossa Poliisi -teksti.
Epäilty nainen vangittiin perjantaina 13. tammikuuta todennäköisin syin murhan yrityksestä. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Saara Hirvonen

Poliisi epäilee 47-vuotiaan äidin yrittäneen murhata yläkouluikäisen lapsensa. Poliisin mukaan (siirryt toiseen palveluun) uhri voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Nainen vangittiin perjantaina 13. tammikuuta todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä.

Epäilty teko tapahtui helsinkiläisessä hotellissa keskiviikkona 11. tammikuuta. Poliisi sai tiedon tapauksesta nopeasti, koska epäilty soitti itse hätäkeskukseen.

Nainen ja lapsi ovat ulkomaan kansalaisia, ja he asuvat vakituisesti ulkomailla. Poliisi ei epäile, että tapaukseen liittyisi ulkopuolisia henkilöitä.

– Tekotavasta tai muista epäillyn rikoksen olosuhteista ei tässä vaiheessa voi kertoa enempää. Poliisi selvittää edelleen, mitä tarkalleen ottaen on tapahtunut ja miksi. Tämänkään vuoksi muita esitutkinnassa jo selvinneitä asioita ei voida avata julkisuuteen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti.

Poliisi ei ole vielä päässyt kuulustelemaan rikoksesta epäilyä. Todistajia on tarkoitus kuulla pian.

Esitutkinnan arvioitu valmistumisaika on maaliskuun lopussa. Poliisi arvioi tuolloin, kuinka suuri osa esitutkintamateriaalista on mahdollista jättää julkiseksi.

Suosittelemme sinulle