Hyppää sisältöön

Oulu tekee tilaa tuulivoimalle – laajalla alueella pyörii tällä hetkellä vain muutama mylly

Oulua ei tunneta tuulivoimakaupunkina, vaikka Pohjois-Pohjanmaa selkeästi Suomen maakunnista ykkönen onkin. Oulussa on nyt vireillä useita tuulivoimahankkeita etenkin Yli-Iin suunnalla.

Pohjois-Pohjanmaalla on selkeästi eniten tuulivoimaa Suomen maakunnista. Myös Oulussa on vireillä jo useita hankkeita, joista uusin on Ilmatar-yhtiön suunnitelmat Yli-Iin Kotaselän alueelle. Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Oulun kaupunki käynnistää uuden tuulivoimahankkeen kaavoituksen Yli-Iin alueella.

Ilmatar-yhtiö suunnittelee enintään noin 20 voimalaa Kotaselän alueelle, joka ulottuu pohjoisessa parin kilometrin päähän Yli-Iin taajamasta. Lähimmät asunnot ja lomarakennukset ovat vähintään 1,5 kilometrin päässä lukuun ottamatta kolmea hankealueella sijaitsevaa vapaa-ajan kiinteistöä. Kierikkikeskukseen lähimmistä myllyistä on matkaa yli viisi kilometriä.

Oulussa ei toistaiseksi ole kuin muutama toimiva tuulivoimala, vaikka maakuntana Pohjois-Pohjanmaa on selvästi Suomen ykkönen. Kaupunki on aktivoitunut tuulivoimatoimissaan, ja vireillä on nyt useampi kohde muun muassa Yli-Iin suunnalla. Oulussa on käynnissä olevia tuulivoimahankkeita kaavoituksessa 9 kpl. Näihin hankkeisiin sisältyy 138 tuulimyllyä.

Voit keskustella aiheesta 19. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle