Hyppää sisältöön

Humppila-Urjalan tuulivoimapuisto on valmis ja tuottaa nyt sähköä markkinoille

Energiayhtiö Ilmattaren tuulivoimapuisto Humppilan ja Urjalan alueella koostuu kuudesta turbiinista.

Humppilan ja Urjalan alueille nousseet tuuliturbiinit tuottavat nyt energiaa Suomen sähkömarkkinoille. Kuvituskuva. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Ilmattaren Humppila-Urjalan tuulivoimapuiston käyttöönotto viivästyi alkuperäisestä. Se oli tarkoitus saada kaupalliseen käyttöön jo viime vuoden puolella.

Voimalatoimittaja luovutti turbiinitoimituksen Ilmattarelle viime vuoden viimeisenä päivänä. Tammikuussa yhtiö pääsi jatkamaan joulukuussa keskeytynyttä verkkoliityntätestiä, ja nyt puisto on saatu virallisesti kaupalliseen käyttöön.

Tuulivoimapuiston nimellisteho on 25,8 megawattia. Rakennuttamispäällikkö Harri Rauma avaa lisää puiston tehoa vertauksen avulla. Rauma ottaa esimerkiksi sähkölämmitteisen omakotitalon, jonka ainoana lämmitysmuotona on suora sähkö.

– Voisi kuvitella, että noin 25 000 kilowattituntia on talon vuotuinen energian tarve. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tunnissa tämä koko puisto tuottaa yhden omakotitaloyksikön vuotuisen sähkönkulutuksen.

Ilmattaren Humppila-Urjalan tuulipuisto koostuu kuudesta turbiinista. Yhtiö ei ole rakentamassa alueelle enempää turbiineja.

– Tämä on Ilmattarelle erittäin tärkeä merkkipaalu. Tämä on ensimmäinen puisto, joka on täysin meidän taseeseemme rakennettu. Olemme myös sähkön myyjäosapuolena. Voidaan puhua hyvinkin merkityksellisestä asiasta.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle