Hyppää sisältöön

Ulkoministeriö sulkee toimipisteen Murmanskissa

Ulkoministeriön arvion mukaan Suomella ei ole toistaiseksi tarvetta ylläpitää toimipistettä Murmanskissa, sillä toimipisteen ydintehtävät ovat merkittävästi vähentyneet.

Kuvassa näkyy aitojen ympäröimä konsulaattirakennus.
Suomi sulkee konsulaatin toimipisteen Murmanskissa. Sen jälkeen kaupungissa ei ole yhdenkään pohjoismaan konsulaatin toimipistettä. Kuva: Maiju Okkonen / Suomen ulkoministeriö
Jyri Tynkkynen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ulkoministeriö sulkee tilapäisesti Pietarin-pääkonsulaatin alaisen Murmanskin-toimipisteen, sillä toimipisteen ydintehtävät ovat merkittävästi vähentyneet. Ulkoministeriön mukaan toiminta voidaan kuitenkin tarvittaessa käynnistää uudelleen myöhemmin.

Murmanskin-toimipiste perustettiin vuonna 1992. Se on keskittynyt maahantuloasioihin, kahdenvälisiin yhteyksiin sekä rajat ylittävään yhteistyöhön.

Suomen muut edustustot Venäjällä jatkavat toimintaansa. Luoteis-Venäjän alueella Suomella on pääkonsulaatti Pietarissa ja sen alainen toimipiste Petroskoissa.

Toimipisteen tilapäisen sulkemisen valmistelut on jo käynnistetty eikä toimipisteen asiakaspalvelu ole enää avoinna. Schengen-viisumia Suomeen voi hakea edelleen Murmanskissa VFS Globalin viisumipalvelukeskuksesta.

Ulkoministeriön mukaan muissa toimipisteen aiemmin hoitamissa asioissa voi kääntyä Pietarin-pääkonsulaatin puoleen.

Suosittelemme