Hyppää sisältöön

Varkauden akkutehtaan konkurssipesä on hyväksynyt yhden uusista tarjouksista, kauppojen toivotaan syntyvän tammikuun loppuun mennessä

Akkutehtaan konkurssipesä sai uudella tarjouskierroksella peräti kahdeksan tarjousta.

Varkauden akkutehtaan ensimmäisen yhtiön, European Batteries Oy:n valmistamia akkukennoja vuodelta 2012. Kuva: Keijo Salokangas / Yle

Neuvottelut Varkauden akkutehtaan myymiseksi ovat edenneet. Akkutehtaan konkurssipesä on saanut kahdeksan tarjousta tehtaan ostamisesta. Uusi tarjouskierros päättyi 15. tammikuuta.

European Battery Technologies Oy:n konkurssipesä sekä tehtaan tilat omistava Keski-Savon teollisuuskylä ja Varkauden kaupunki ovat arvioineet tarjouksia.

Konkurssipesän pesänhoitajan, asianajaja Pauliina Tenhunen kertoi Ylelle keskiviikkona, että sekä teollisuuskylällä että konkurssipesällä on ykkössijalla sama ostajakandidaatti, joka on ulkomainen taho. Sen tarkoituksena on käynnistää akkutehtaan toiminta uudelleen.

Tarjous kelpaa sekä konkurssipesälle että Varkauden kaupungille

Varkauden kaupunginhallituksen torstaina julki tulleesta esityslistasta käy ilmi, että konkurssipesä on hyväksynyt tarjouksen, jota kaupunginjohtaja Joonas Hänninen esittää myös Varkauden kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 23. tammikuuta. Tarjouksen tekijä ja sisältö on tässä vaiheessa salattu liikesalaisuuden perusteella.

Konkurssipesän hoitajan Pauliina Tenhusen mukaan tavoitteena on, että kauppakirjat saataisiin allekirjoitettua tammikuun loppuun mennessä.

Neuvottelut akkutehtaan myynnistä olivat viime vuonna jo pitkällä eurooppalaisen toimijan kanssa. Alun perin kauppojen piti toteutua kesäkuun lopulla, mutta lopulta marraskuussa tehtaan myynnin kerrottiin kariutuneen rahoituksen kallistumiseen.

Akkutehtaassa toiminut European Battery Technologies Oy teki konkurssin vuonna 2019. Yhtiön toiminnan aikana vuosina 2015–2019 akkuja ei tehtaassa valmistettu. Tätä edelsi akkutehtaan ensimmäinen yhtiö European Batteries Oy, joka päätyi konkurssiin vuonna 2013.

Artikkelia täydennetty 19.1. klo 19.25 Varkauden kaupunginhallituksen esityslistasta ilmi tulleilla tiedoilla.

Suosittelemme sinulle