Hyppää sisältöön

Hakemukset englanninkielisiin tutkintoihin kolminkertaistuivat Itä-Suomen yliopistossa – eniten kiinnosti kauppatieteen uusi maisteriohjelma

Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin kandidaatti- ja maisteriohjelmiin jätettiin yhteensä 10 730 hakemusta. Myös Savonia-ammattikorkeakouluun oli ennätysmäärä kansainvälisiä hakijoita.

Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin jätettiin lähes 11 000 hakemusta. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Helmi Nykänen

Itä-Suomen yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin on jätetty ennätysmäärä hakemuksia. Yhteensä hakemuksia jätettiin 10 730 kappaletta 18. tammikuuta päättyneessä ensimmäisessä yhteishaussa.

Itä-Suomen yliopiston mukaan hakemusten määrä lähes kolminkertaistui viime vuodesta. Myös yksittäisten hakijoiden määrä kasvoi lähes yhtä paljon, reilut 8 200 hakijaan. Haussa oli mukana yli kaksikymmentä maisteriohjelmaa ja kolme kandidaattiohjelmaa.

– Tämä on pitkäjänteisen ja määrätietoisen markkinointi- ja kehittämistyön tulosta. Onnistumisesta kertoo se, että kaikkien ohjelmien hakijamäärä kasvoi, yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä sanoo.

Määtän mukaan Itä-Suomen yliopiston tavoitteena on kolminkertaistaa ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä yliopistossa on yhteensä noin 2 000 kansainvälistä opiskelijaa noin sadasta maasta.

Eniten hakijoita kiinnosti kauppatieteen alan uusi maisteriohjelma Digital Marketing and Analytics, johon haki lähes 1 200 henkilöä. Myös toinen ensimmäistä kertaa haussa mukana oleva ohjelma Bachelor’s degree Programme in Information Technology oli yksi suosituimmista reilulla 900 hakijallaan.

Suurin osa hakijoista, yli 90 prosenttia on Suomen ulkopuolelta. Eniten hakemuksia saatiin Nigeriasta, Pakistanista ja Bangladeshista.

Aloituspaikkoja syksyllä 2023 alkaviin ohjelmiin on noin 500.

Myös ammattikorkeakoulun hakijamäärä kasvoi

Myös Savonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisten tutkinto-ohjelmien hakijamäärät jatkoivat kasvuaan. Hakijoita oli yhteensä yli 8 300. Eniten hakemuksia tuli Nigeriasta, Bangladeshista ja Nepalista.

Savoniassa haussa oli viisi Bachelor- ja kolme Master-tutkinto-ohjelmaa.

Hakemusten määrän perusteella suosituimmat tutkinto-ohjelmat olivat International Business, johon oli lähes 3 000 hakijaa. Toisena tuli Registered Nurse noin 2 600 hakijalla ja kolmantena Internet of Things lähes 2 200 hakijalla.

Uutena hakukohteena haussa oli Varkauden kampuksella alkava Industrial Management -koulutus.

Kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkasen mukaan tavoite on, että mahdollisimman moni Savoniassa tutkinnon suorittanut kansainvälinen opiskelija jää Suomeen. Suomeen työllistymistä tuetaan tukemalla suomen kielen oppimista.

Parhaillaan Savoniassa opiskelee noin 500 kansainvälistä opiskelijaa.

Suosittelemme sinulle