Hyppää sisältöön

Hydrolinen tehdasrakennuksessa syttyi tulipalo Siilinjärvellä

Hitsaamon savukaasuimuriyksikkö syttyi tuleen torstaina aamupäivällä. Kukaan ei loukkaantunut palossa ja vahingot jäivät pieniksi.

Hydrolinen hitsaamon savukaasuimuriyksikkö syttyi tuleen Siilinjärven Vuorelassa torstaina aamupäivällä. Kuva: Antti Karhunen / Yle

Hydraulisylintereitä Siilinjärven Vuorelassa valmistava Hydrolinen tehdashallissa syttyi torstaina tulipalo. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Hydrolinelta kerrotaan, että palon materiaaliset vahingot jäivät pieniksi ja tuotanto on käynnistynyt tehtaalla.

Hätäkeskus sai tiedon palosta ennen kello 11:tä. Henkilökunta huomasi, että hitsaamon savukaasuimuriyksikön poistoputkesta tulee savua. Savukaasuimuriyksikkö oli tulessa keskellä hallia.

Henkilökunta kytki laitteen päävirtakytkimestä sähköt pois, raivasi tavaroita yksikön edestä ja aloitti alkusammutuksen käsisammuttimella ja palopostilla.

Hallissa oli kuitenkin niin runsaasti savua, että alkusammutus oli lopetettava ja henkilökunta joutui poistumaan. Pelastuslaitos savusukelsi halliin ja sammutti tulipalon. Sammutusraivausta ja savutuuletusta tehdään parhaillaan kiinteistön järjestelmillä.

Palomestari Arssi Heiskanen ei osaa sanoa palon syytä.

Palopaikalle lähetettiin kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä ja lennoston pelastusyksikkö.

Suosittelemme sinulle