Hyppää sisältöön

Tauluvaras jäi kiinni – poliisin mukaan varas kertoi anastaneensa taulun, koska oli ihastunut siihen

Tarkkana ollut vartija huomasi varkauden ja nappasi tekijän kiinni.

Varkauden kohteena oli Mirja Marchin teos Ehkä vielä kohtaamme. Kuva: Anne Ahonen / Riihimäen Kuvataiteilijat ry

Tauluvaras jäi keskiviikkona iltapäivällä kiinni Riihimäellä. Riihimäen kuvataiteilijat ry:n puheenjohtaja ja tiedottaja Anne Ahonen kertoo, että kaksi miestä oli seisoskellut yhdistyksen Galleria Tärinän ovella.

– Toinen miehistä oli soittanut jollekin ja kertonut, että nyt on hyvä näyttely. Sen jälkeen toinen miehistä oli pyytänyt näyttelyvalvojaa esittelemään näyttelyä ja toinen oli napannut taulun seinältä.

Ahonen kiittelee Matkakeskuksen vartijaa, joka huomasi tilanteen. Mieskaksikko on entuudestaan tuttu vartijalle, Ahonen tietää.

– Vartija oli kysynyt näyttelyvalvojalta oliko tämä myynyt taulun ja kun vastausi oli ei, niin vartija oli lähtenyt tauluvarkaan perään.

– Vartija oli saanut varkaan kiinni Riihimäen asemalta, joka on ihan lähellä Matkakeskusta. Vartija soitti paikalle poliisipartion, joka vei varkaan pois.

Hämeen poliisin mukaan kiinniotettu kertoi anastaneensa taulun, koska oli ihastunut siihen. Mies otettiin kiinni epäiltynä varkauteen, vahvistaa poliisi.

Tauluvarkaita ollut aiemminkin

Riihimäen Kuvataiteilijoiden Galleria Tärinässä on parhaillaan esillä yhdistyksen uusien jäsenien näyttely. Varastettu ja takaisin saatu taulu on Mirja Marchin tekstiili/kuvataideteos Ehkä vielä kohtaamme. Taulun arvo on noin 850 euroa.

Anne Ahonen kertoo, että varkaat ovat aiemminkin olleet kiinnostuneita Riihimäen Kuvataiteilijoiden teoksista.

– Viime syksynä joku yritti viedä meidän näyttelystä pientä patsasta. Onneksi näyttelyvalvoja huomasi, että joku koettaa piilottaa takin sisään jotakin ja esti varkauden.

Sen sijaan jokunen vuosi sitten Riihimäen kirjastossa olleesta näyttelystä varastettua taulua ei ole Ahosen mukaan saatu vieläkään takaisin.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle