Hyppää sisältöön

Työttömät voivat kokkailla ja retkeillä diakoniatyön tuella

Työtöntä uhkaa yksinäisyys ja omanarvontunnon heikkeneminen. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta haluaa tukea yhdessä tekemistä.

Myös työtön kaipaa yhdessä tekemistä. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta aloittaa helmikuussa ryhmän työikäisille työttömille. Suljetussa ryhmässä on tarkoitus esimerkiksi kokata, retkeillä ja tehdä asioita yhdessä.

Diakoniatyöntekijä Tiina Hämäläinen kertoo, että ajatus ryhmästä syntyi kohtaamiensa ihmisten yksinäisyydestä. Työttömänä usein yksinäisyys korostuu ja omanarvontunto heikkenee.

– Yksinäisyys voi johtua monista syistä; sairaudesta, työttömyydestä, parisuhteen kariutumisesta, muutosta uudelle paikkakunnalle tai ylipäätään elämän taitekohdista. Yksinäisyyden kokemus voi synnyttää häpeän tunteita, jotka taas vaikuttavat omaan kuvaan itsestä; olen huono, minussa on vikaa, en kelpaa. Näin voi käydä kenelle tahansa.

Ryhmä vahvistaa luottamusta

Diakoniatyöntekijä Elina Iivosen mukaan kynnys lähteä harrastamaan ja tapahtumiin usein nousee. Työttömän päiviin voi olla vaikeaa keksiä mielekkyyttä ja kuva omasta itsestä voi muuttua nopeasti huonompaan suuntaan. Hyvät puolet itsestä ja omasta kyvykkyydestä jäävät varjoon.

Kun omassa porukassa tekee ja liikkuu, luottamus toisiin vahvistuu.

– Kun itsetuntemus ja kokemus itsestä ryhmässä kasvaa, se tuo usein uskallusta tarttua myös johonkin uuteen, diakoniatyöntekijät uskovat.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 12.30 – 14.30. Ensimmäinen kokoontumiskerta on 1.2.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkossa.

Suosittelemme sinulle