Hyppää sisältöön

Oamk:n kansainväliset tutkinto-ohjelmat kiinnostavat hakijoita – opiskelupaikkaa hakee liki 5000

Eniten hakijoita on Bangladeshista, mutta myös Nigeriasta, Nepalista, Sri Lankasta ja Pakistanista haettiin tutkinto-ohjelmiin.

OANMkin tilat Linnanmaalla kiinnostavat opiskelijoita. Kuva: Risto Degerman

Kansainväliset tutkinto-ohjelmat Oulun ammattikorkeakoulussa ovat kiinnostaneet hakijoita ennätysmäärin.

Kevään ensimmäisessä kansainvälisiä tutkinto-ohjelmia koskevassa yhteishaussa Oamk:iin haki yhteensä 4 991 hakijaa. Jokaista tarjolla ollutta opiskelupaikkaa tavoittelee siis keskimäärin reilut 20 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi edelliskeväästä huimat 142 prosenttia.

Oamkin rehtori Heidi Fagerholm on tyytyväinen, että opintotarjonta kiinnostaa kansainvälisesti.

– Olemmekin lisänneet kansainvälistä tarjontaamme. Aloituspaikkoja on nyt 243, kun niitä oli viime vuonna 224, kertoo Fagerholm.

Bachelor- eli AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli International Business. Koulutuksessa aloituspaikkoja on 70 ja hakijoita peräti 1846. Aloituspaikkoihin suhteutettuna suosituin koulutus on Information Technology -koulutus, jossa yhtä aloituspaikkaa kohden hakijoita on lähes 29.

Eniten hakijoita on Bangladeshista (1171 hakijaa). Nigeria (715), Nepal (669), Sri Lanka (573) ja Pakistan (451) erottuvat hakijatilastosta yli 400 hakijallaan. Suomalaisia hakijoita on 277. Oamkissa oli haussa neljä AMK-tasoista koulutusta.

Hakijamääriin voi tarkistusten jälkeen tulla pieniä muutoksia. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haettiin kansainvälisiin koulutuksiin. Kevään toisessa yhteishaussa 15.–30.3.2023 voi hakea suomenkielisiin koulutuksiin. Oamkissa on silloin tarjolla 43 hakukohdetta ja lähes 1600 opiskelupaikkaa.

Voit keskustella aiheesta 20. tammikuuta kello 23 asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle