Hyppää sisältöön

HAMKin kansainvälisten koulutusten hakijamäärä kolminkertaistui

Hämeen ammattikorkeakoulu sai hakemuksia yli 120 eri maasta.

Kevään englanninkielinen yhteishaku päättyi keskiviikkona. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Hämeen ammattikorkeakoulun englanninkielisiin koulutuksiin haki yhteishaussa yhteensä 8 160 opiskelijaa ympäri maailmaa. Hakijamäärä kolminkertaistui edellisvuodesta. Myös uusi metsäalan koulutus sai liki 450 hakemusta.

Suosituin koulutus oli Computer Applications, joka keräsi yhteensä yli 2 000 hakemusta. Toiseksi suosituin koulutus oli International Business ja myös biotalouspainotteinen Information Communication Technology sai yli tuhat hakemusta.

HAMKin englanninkielisistä koulutuksista oli haussa mukana yhdeksän AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta sekä kaksi YAMK-tutkintoon johtavaa koulutusta.

Evon kampuksen uusi metsäala kiinnostaa

Uusimmat luonnonvara-alan koulutukset kiinnostivat myös hakijoita. Smart Organic Farming -koulutuksen suosio kasvoi ja täysin uusi koulutus, Sustainable Forest Management, keräsi yli 400 hakemusta. Koulutus alkaa syksyllä Evon kampuksella.

Tänä vuonna Hämeen ammattikorkeakouluun haettiin yli 120 eri maasta. Hakijoista oli 97,5 prosenttia ulkomaalaisia ja noin 2,5 prosenttia suomalaisia. Kansainvälisten hakijoiden osuus on kasvanut.

HAMK haluaa yhä enemmän kansainvälisiä osaajia

Kansainvälisten osaajien houkutteleminen Suomeen on ollut kansallinen tavoite. Myös HAMKissa on tarkoitus kasvattaa kansainvälistä korkeakouluyhteisöä vuoteen 2030 mennessä.

Valintaprosessi etenee siten, että hakijat osallistuvat valtakunnalliseen valintakokeeseen sekä koulutuskohtaisiin valintakokeisiin.

Hämeen ammattikorkeakoulun syksyllä 2023 alkaviin englanninkielisiin koulutuksiin voi vielä hakea omassa erillishaussa.

Suosittelemme sinulle