Hyppää sisältöön

Sää kiusaa Kuopion jäämaratonradan kunnostusta – työt jatkuvat perjantaina ja pieni rataosuus on ehkä käytössä viikonloppuna

Vielä on täysi arvoitus, onko osa jäämaratonradasta luistelukunnossa tulevana viikonloppuna. Luisteluharrastajilta vaaditaan kärsivällisyyttä, sillä sää ei ole suosinut ratatöitä tällä viikolla.

Jäämaratonradalle satoi torstaina 19.1.2023 runsaasti lunta. Kuva: Jukka Eskanen / Yle

Sää on koetellut jäämaratonradan kunnostamista Kallavedellä Kuopion satamassa. Viime päivien lauha sää on estänyt ratatyöt.

Toiveissa oli saada rata luistelukuntoon jo tammikuun puolivälissä, mutta plussakeli sotki suunnitelmat viime viikolla.

Tänään torstaina radalle on satanut useita senttejä märkää lunta ja kunnostustöihin päästään aikaisintaan varhain perjantaiaamuna. Rata ei ole ollut vielä tänä talvena luistelukunnossa.

Perjantaina lämpötila painuu pakkaselle ja se antaa pieniä toiveita ratatöihin. Mestar Kuopion työnjohtajan Kai Ahon mukaan tavoitteena on avata yhdestä kahteen kilometriä luistelurataa viikonloppuna.

– Neljän kilometrin reitin avaaminen ei ole vielä realistista. Rönön sillan lähistöllä jäälle on noussut valtavasti vettä eikä siitä pääse vielä turvallisesti läpi. Nyt on vielä paljon kysymysmerkkejä, mutta yritämme saada kahden kilometrin lenkin auki viikonloppuna. Tässä voi käydä hyvin tai huonosti, sanoo Aho.

Kansainvälinen Finland Ice Marathon on kalenterissa viiden viikon kuluttua 25. helmikuuta. Siihen mennessä Kallavedelle on toiveissa saada luistelurataa jopa kymmenen kilometriä.

Suosittelemme sinulle