Hyppää sisältöön

Tuukka Rask kirittää suomalaista golfhuippua kovatasoisella LPGA-kiertueella: ”Toive lopulta toteutui”

Matilda Castrenin kausi käynnistyy tänään Orlandossa. Viime kaudella jääkiekkouransa lopettanut Tuukka Rask on mukana kutsukilpailussa.

Tuukka Rask torjuu kiekkoa New York Islandersia vastaan 5. kesäkuuta 2021.
Tuukka Rask tunnetaan parhaiten jääkiekkomaalivahtina. Rask osallistuu Orlandossa LPGA-turnauksen yhteydessä pelattavaan kutsukisaan. Kuva: Rich Graessle / Icon Sportswire / AOP
Joel Sippola

Pari vuotta sitten golfin LPGA-kiertueen kisan ensimmäisenä suomalaisena voittaneen Matilda Castrenin kausi käynnistyy torstaina Orlandon LPGA-kisassa. Kyseessä on suomalaisen naisgolfin tämän hetken ykköstähden neljäs kausi ykköskiertueella.

Castren saa avauskierroksella mielenkiintoista seuraa, sillä entinen NHL-maalivahti Tuukka Rask on yksi kilpailussa mukana olevista julkisuuden henkilöistä. He pelaavat samassa ryhmässä.

Castren ei alun perin tiennyt, että Boston Bruinsin maalia vartioinut suomalaistähti on tulossa Orlandoon kilpailemaan.

– Mutta kun kuulin siitä manageriltani, pyysin, että pääsisin pelaamaan hänen kanssaan. Se toive lopulta toteutui, Castren kertoi tiedotteessa.

Golf on kuulunut Raskin aktiviteetteihin jo pidemmän aikaa. 35-vuotias Rask lopetti uransa viime kauteen, jonka jälkeen hänellä on ollut aikaa harrastukselleen.

Rask saavutti mittavan NHL-uransa aikana Stanley Cupin (2011) sekä parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn (2014).

Matilda Castren golfmaila käsissään.
Matilda Castrenin kausi käynnistyy torstaina. Kuva: Amy Lemus/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Orlandossa on mukana vain 29 ammattilaista, jotka pelaavat 72 reiän lyöntikilpailun. Avauskisan palkintosumma on 1,5 miljoonaa dollaria, josta voittaja kuittaa 225 000 dollarin siivun. Rask ja muut kutsuvieraat pelaavat omaa kilpailuaan, jonka potissa on 500 000 dollaria.

Castren matkusti Orlandoon jo viime viikolla. Hän treenasi Suomen maajoukkueen harjoitusleirillä.

Castren lähtee kauden avaukseensa luottavaisin mielin.

– Peli ei tunnu koskaan täydelliseltä pitkän kisatauon jäljiltä. Mutta kyllä se kuitenkin tuntuu hyvältä ja voin odottaa hyviä tuloksia ja kierroksia.

Suosittelemme sinulle