Hyppää sisältöön

Jyrki Katainen jättää Sitran kesällä ja siirtyy osakkaaksi kasvuyritykseen

Yrityksen nimeä ei kerrota Sitran tiedotteessa. Katainen on toiminut Sitran yliasiamiehenä kolme vuotta.

Jyrki katainen poseeraa kameralle, tausta sumea
Sitran yliasiamies Jyrki Katainen siirtyy kesäkuussa osakkaaksi suomalaistaustaiseen, kansainvälistyvään kasvuyritykseen. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva
Terhi Toivonen,
Päivi Lakka

Sitran yliasiamies Jyrki Katainen jättää tehtävänsä Sitran johdossa kesällä. Sitra kertoi tänään tiedotteessaan, että Katainen ryhtyy kesäkuun alussa osakkaaksi suomalaistaustaiseen, kansainvälistyvään kasvuyritykseen.

Kataisen mukaan yrityksen toiminta ei liity mitenkään Sitran työkenttään, eikä kyseessä ole myöskään viestintätoimisto.

Katainen ei kuitenkaan paljasta yrityksen nimeä. Hänen mukaansa kyseinen yritys tulee kertomaan asiasta tarkemmin kevään aikana.

–Nyt avautui mahdollisuus siirtyä ihan toisenlaiseen työympäristöön ja yrittäjämäiseen elämään, Katainen kommentoi Ylelle puhelimitse.

–Tässä on paljon enemmän kyseessä kuin työpaikan vaihdos. Tässä on kyse elämänmuutoksesta ja erittäin mielenkiintoisesta yrityksestä, jossa on kiehtovaa olla mukana osakkaana ja työntekijänä.

Kataisen mukaan tilaisuus siirtyä kasvuyritykseen tuli odottamatta. Hän haluaa haastaa itseään vielä uudistumaan 51-vuotiaana pitkän julkisen puolen työuran ja yhteiskunnallisten tehtävien jälkeen.

Katainen on toiminut Sitran yliasiamiehenä vuodesta 2020 lähtien. Tätä aiemmin hän on työskennellyt EU-komissaarina vuosina 2014–2019 ja Suomen pääministerinä vuosina 2011–2014. Katainen toimi kokoomuksen puheenjohtajana kymmenen vuoden ajan vuodesta 2004.

Sitran hallitus käynnistää Kataisen seuraajan haun viipymättä.

Kokoomus etsii edelleen omaa ehdokastaan ensi vuoden presidentinvaaleihin, mutta Kataista tehtävä ei kiinnosta.

–En ole palaamassa politiikkaan. Kokoomuksen piirissä tiedetään hyvin asennoitumiseni ja sen vuoksi siitä ei ole sen syvällisempiä keskusteluja tarve käydä.

Juttua täydennetty kello 18:09 Kataisen kommenteilla

Suosittelemme sinulle