Hyppää sisältöön

Turun pormestariston asukastapaamiset jatkuvat – pormestarit: vuoropuhelu asukkaiden ja päättäjien välillä on lisääntynyt

Keväällä vieraillaan Runosmäessä, Luolavuoressa ja Vähä-Heikkilässä.

Apulaispormestari Elina Rantanen  Ukrainan väreissä olevien ilmapallojen vieressä.
Arkistokuvassa apulaispormestari Elina Rantanen (vihr.) Turun Ukraina-keskuksen avajaisissa marraskuussa 2022. Kuva: Arttu Kuivanen / Yle
Ari Welling

Turun pormestariston mielestä Turun lähiöissä järjestetyt asukastapaamiset ovat olleet hyödyllisiä.

Pormestarijärjestelmän käyttöönoton yhtenä tavoitteena oli lisätä vuoropuhelua kansalaisten ja päättäjien välillä, sanoo apulaispormestari Elina Rantanen (vihr.).

– Yksi pormestarien työtehtävistä on kaupunkilaisten kuuleminen eri tavoin. Tietysti näihin tapaamisiin osallistuu vain murto-osa kansalaisista, mutta sähköisten osallistumismuotojen ohella tämä on yksi tärkeä tapa.

Koronaepidemian aikana tapaamisia lähiöissä pidettiin suunniteltua vähemmän. Yksi toteutuneista tilaisuuksista pidettiin syyskuussa 2022 Varissuolla. Se oli Rantasen mielestä onnistunut.

– Varissuolla keskusteltiin paljon terveysaseman siirtymisestä väistötiloihin. Se oli selkeästi asukkaita puhuttanut asia ja vaikka kaupunki ei voinutkaan selkeää ratkaisua tarjota, niin vuoropuhelu on aina tärkeää. Terveysasiathan ovat nyt jo siirtyneet hyvinvointialueiden vastuulle.

Uusia vierailuja vuonna 2023

Tapaamiset jatkuvat alkaneena vuotena. Ensimmäinen vierailu järjestetään Runosmäessä torstaina 26. tammikuuta. Kevään aikana vieraillaan myös Luolavuoren koulun Ruiskadun yksikössä ja Vähä-Heikkilässä.

– Aina ei välttämättä ole tarkoituskaan puida jotain päätöksenteossa olevaa ajankohtaista asiaa, vaan ideana on myös tutustuttaa päättäjiä vaikkapa jonkun alueen erityiskysymykseen. Emme me päättäjätkään tietysti koko Turkua tunneta ja on hienoa, että jonkun alueen asukkaat saavat kertoa heille tärkeistä asioista.

Suosittelemme sinulle